Unibet: az a klub, amely visszahúzódott és várhatóan állni fog

Az Aston kerület nem egy virágzó városközpont, de az Aston Villa otthonának környezete, mint maga a stadion, néhány órára más szombat délután újra életre kel. A szín visszatér. A fényszórók felerősítik a látóhatárt, és több tízezer labdarúgó-szurkoló rutinokat és rituálékokat gyarapít.

A Villa-meccs ünnepélyes ünnepeit elviselni kívánó támogatók száma végül csökkenni kezd. A modern korszakban fellépő fenyegetések között ez a tény csak alig említést tesz. A szakmai ranglétránál alacsonyabb klubok közel vannak az üzletmenethez; A piramis alapjait Unibet közelebbiek a bankügyintézőnél ellenőrizniük kell a lámpák bekapcsolása előtt.

Az Aston Villa, bár ideiglenesen, Premier League klub.A problémák nem valószínű, hogy végzetesek lesznek, és a labdarúgó-bajnokság bajnokságának közelgő kudarcának sebzése nem lesz halandó, de amikor a nagy klubok közelednek a kieséshez, ott olyan szurkolói csoportokról beszélhetünk, akik arról beszélnek, hogy a különböző bűnösök hogy a “süllyedés” meggyilkolta a klubot.Milyen érzés követni az Aston Villa-t, a Premier League nevetése Olvasson tovább A Villa-ban a sírról beszélni korai, és mégis van oka a klubnak már régen túlszárnyalta környékének megrongálódását, és felgyorsult a kétségbeesés és a bomlás felé. A kacérkodó meccsnapok, a kötelességtudásból vagy a labdarúgó-mérkőzésből származó élvezet miatt nem gyászolnak a klubért, hanem azért, mert a remény értelme minden támogatónak a játék élménye.Még akkor is, ha a siker ígérete el nem éri, a létezés homlokzata a legfontosabb tényezője annak, hogy mit jelent a támogatás. A Premier League legmagasabb rendszereinek szenszedi szappanoperája ellenére Unibet fogadas egyetlen labdarúgó klub sem isteni joga van ahhoz, hogy sikeres legyen, és a támogatónak nincs engedélye a csapata sikere érdekében. A labdarúgás vállalati forradalma megváltoztatta a játékot, de ez még mindig sport; van egy elveszítõ oldal. Az angol játékban és szinte minden más nagy ligában a világon is vannak csapatok.

A Villa öt éves csúszása a kiesés ellen a klub tulajdonosa, Randy Lerner lelkiismerete, Doug Ellis és a kisebb részvényesek 2006 nyarán át.A rossz irányítás egy évtizede fokozatosan javult a pályán a menedzser Martin O’Neill alatt, de a rothadás már bejutott O’Neill lelkes távozásába 2010. augusztusában. O’Neill egymást követő hatodik A helyszíneket a bejelentett bér-forgalom alakulatra építették, ami elérte a 85% -ot. A csapat nem tudta lefordítani a lehetőségeket egy helyre a Bajnokok Ligájában, nem az az eredmény, hogy az első csapat játékosai képtelenek voltak ilyen kihívásokat eltalálni. Hat évvel ezelőtt túl gyakran figyelmen kívül hagyják a drága akvizíciók bandait, amelyek soha nem voltak valóban használva. O’Neill Villa nagy oktánszámú, véres és mennydörgős előadást követelt egy riasztóan kis számú alapvető játékostól . Az elpazarolt pénzt nem Ashley Youngra, sem James Milnerre fordították.Azokra a játékosokra fordították, akiknek alig volt esélyük arra, hogy bizonyítsák, mennyire alapvetően nem éri meg a költségeiket. Facebook Twitter Pinterest Villa rajongók tisztelegve Martin O’Neill 2009-ben. Fotó: Warren Little / Getty Images

A döntések és hiányosságok jöttek, hogy meghatározzák a kudarcot, hogy a Villa megtörni az üveg mennyezet alatt O’Neill sokrétűek, de nem vita folyik Moszkva megemlítése nélkül. 2009 februárjában 1-1 pontot szerzett az Uefa kupában a CSKA ellen.A Luzhniki Stadionban lévő 2-0-os vereség után az írnak meg kellett védenie egy olyan csapatot, amelyet alig Unibet online nevezhetnének egy második karaktersorozatnak. O’Neill végül egy vacsorára helyezte a Villa utazási rajongók jutalmazása révén, de azóta csapata azon törekvései, hogy befejezzék a Premier League négy legjobbját, összeomlottak. A Villa hírhedten 2-0-os vezetést vetett a következő vasárnapi Stoke City ellen, majd négyszeres vesztes sorozatot indított, mielőtt két egymást követő hazai döntetlent dobott volna. Ők nem tekintettek előre. Mivel a játékosok várják Gérard Houllier, O’Neill helyettesítésének késői érkezését, néhány igazság kezdett felfedezni magát a Villa Parkban. A csapat csúcsos volt, és holtfa volt.Az újonnan megnyilvánuló Manchester City megjelenése azt az elképzelést vetette fel, hogy a Bajnokok Ligája számára költséghatékony módon egy cső álom. A legrosszabb esetben a bértömegnek katasztrofális potenciálja volt. Mire Houllier végül feladta a Fédération Française de Football labdarúgó felmérése után, nyilvánvaló volt, hogy a Villa sérülékeny. Houllier megszabadult a legrosszabbul a költségcsökkentéstől, de csapata csalódással flörtölött; azt mondja, hogy néhány Villa-szurkoló most visszanézett Houllier részszezonjára az árokban, és vajon mi lett volna.

A Villa bére számlájára kellett irányítani, soha nem volt igazán tárgya komoly vita, de miután követte Houllier birtoklása csupaszította a klubot, és csak egy csillogást hagyott.Alex McLeish kinevezése Roberto Martínez és Steve McClaren után elárulta, hogy Lerner hiányzik egy terv, és annak ellenére, hogy elegendő támogatást kapott ahhoz, hogy aláírja a Bodymoor Heath-ban, akinek még mindig ólálkodtak, McLeish azóta világossá tette, hogy megbízatása mint a labdarúgás. Lerner lázas visszavágása a fenntarthatóság nevében ellenkező hatást váltott ki, mivel nem volt tudatában, vagy nem akarta felismerni az alapvető igazságot: egyik klub sem tud pedálozni hátra és elvárják, hogy álljanak.Annak ellenére, hogy a Premier League pénzének abszurditása robbant, mint eddig soha, a nem szándékolt Aston Villa Corinthians megpróbált harcolni egy gazdag ember játékában. “Derek Ellis, a korábbi tulajdonos,” Hedbroken “elismeri: az Aston Villa lemész. >

Lerner és társainak több mint öt éve volt annak igazolása, hogy mi történt 2008 és 2010 között, de nem jöttek közel ehhez. Május előtti időpontban kudarcot vallanak majd, és a támogatók többségének haragját nem inspirálja maga a kiesés, hanem az a hiedelem, hogy ez évek óta elhanyagolt – ennek az indokolatlan elhanyagolásnak az eltemetése a remény hiánya és a halott klub apró darabja.

Villa eltűnt amerikai tulajdonosa bejelentette, hogy 2014 májusában eladja a klubot.Elvágott egy sor vezető tisztségviselővel, és most egy elnököt és egy sportigazgatót. Charles Krulak tábornoktól kezdve az új elnökötől, Steve Hollis-tól 2016-ban Lerner legközelebbi szövetségesei változatos szerepet és leleményességet mutattak be, de mindnyájukat azzal lehet vádolni, hogy a Péter Elvételt megtestesíti. Lerner maga is bűntudata az Aston Villa rothadásának. Figyelembe véve a klub erőforrásait, jelenlétét és lehetőségeit, ezt nehéz megmagyarázni. A korábbi Cleveland Browns tulajdonosa egy lefelé irányuló spirálot felügyelt, amely több éve folytatódik. A kegyetlen végső csavar, a só a sebben, az, hogy a Villa 2015 nyarán olyan pozícióban kellett volna állnia, hogy megálljon csökkenjen és megszilárdul.A Lambert alagsori bevásárlása egy gyöngyszemet talált, a belga csatár, Christian Benteke, aki meghosszabbította kezdeti szerződését, és beleszámítva a második 32,5 millió fontos szabadságot. Liverpool fizetett és Fabian Delph eladta a Manchester City-t a Villa nyári kihasználó erejével.

Az átadás ablakát rosszul kezelték, és sokat tettek a Villa transzferbizottságának hónapjaiban, de a katasztrofális hiba, a hajó jobb oldali esélye volt Lambert helyettesítésének rohant kinevezése. A Villa döntéshozói megengedték Tim Sherwoodnak, hogy futballvezetőként álcázza a 2015-16-os szezont. Októberben elbocsátották; már elkészültek. Facebook Twitter Pinterest A Premier League program hamarosan múltbéli lehet.Fotó: James Marsh / BPI / Rex Shutterstock

A tétlenség ebben a szezonban pusztán tünete az Aston Villa hosszabb távú elhagyásának az önmeghatározó gondnoka. Sherwood félelmetes élettartama vezetőként eredményeket ért el, amelyek miatt a bajnokság alján lerohant a Villa. A januári átigazolási ablakban egyetlen játékos sem volt aláírva, amely a Villa helyzetének hiábavalósága miatt érthetőnek tűnhet, de ez valójában egy másik sértés volt. Az új menedzser, a Rémi Garde nem adta fel magát. Egy klub, amely most tulajdonosa volt, egy elnök és egy vezérigazgató nem tudta eléggé magabiztosítani a kompetenciát ahhoz, hogy támogassa őt. Garde kinevezése volt a Villa egyetlen próbálkozása, hogy forduljon egy olyan szezont, egészen a legkorábbi napjai óta.A dobókocka volt, akárcsak az, ami 2014-15-ben húzta át a csapatot. Ez volt az utolsó végső cselekedet a kétségbeesésnek, és ezúttal – annak ellenére, hogy Garde valószínűleg túl későn felveszi a megfelelő embert – nem működött.

Mint a regenerációra szoruló város, az Aston Villa van egy meghibásodási ciklusban. Ezt a tulajdonosát, a második generációs milliárdos elhagyta, aki alulképzett tisztviselőket küldött egy olyan misszióba, amelyet a legcsodálatosabb csoda dolgozói “kihívásnak” neveztek el, mielőtt elindultak volna. A Villa mulandóságának mélysége miatt az örökkévalóságban lévő Premier League kudarcát alig veszi igénybe a kollektív vállrándítás. A klub kedden reggel Astonban tart.A redőnyök le vannak tiltva, a gyorséttermek burjánzanak a rosszindulatú viharokban, és az utcák elhagyatottak. A parkoló záró kapujának egyik oldalán egy oroszlán ül büszkén, egy mancs felemelt, a gyönyörű Holte End mozaik a háttérben.

Ez a mozaik, mikor egy jótékonykodó helyreállító gesztus vált Lerner ember emlékműve soha nem lett. Ez egy mesterműdarab a törött ígéretek és díszíti egy elhagyott labdarúgó klub, amelynek sorsát végül elkapta.