Stor høst i Kina: Beijings olympier unnlater å nå toppen av tidligere spill

Da kinesiske idrettsutøvere fløy ned til Rio i løpet av OL i 2016, kom de på jakt etter gull – og mye av det.

“Kina forventer 30-36 gulls,” skryte forsideoverskriften i Global Times, en tub-thumping kommunistpartiet kontrollert tabloid, som de første spillene som skal holdes i Sør-Amerika, startet den 5. august. Kina sier at Australia er “på sivilisens franser” etter svømmer Mack Horton angrep Sun Yang Les mer

Men mindre enn fjorten dager senere blir disse forventningene nedgradert som kinesiske sportsfans, og deres maktkrevne ledere er enige om at Rio Games ikke vil bære fruktene de hadde håpet på.

Kina har slitt å replikere sine triumfer i Beijing og London i 2008 og 2012.På slutten av dag 10, til tross for fantastiske suksesser innen disipliner, inkludert dykking og vektløfting, lå Team China på tredje plass i medaljebordet.

Det lagde det ikke bare bak USA, men også etter historisk fiende Storbritannia, med Team GBs idrettsutøvere som vunnet 16 gullmedaljer til Kinas 15.

“Du tuller meg?” Den offisielle engelskspråklige Twitter-kontoen til Xinhua, Kinas regjeringsstyrte nyhetsbyrå, sulket på tirsdag sammen med et fotografi av den uvelkomne rangeringen. “Landet som aldri er ferdig over Kina, er i ferd med.” Team China (@XHSports) Du tuller meg? Landet som aldri er ferdig over Kina er i ferd med å…pic.twitter.com/ejyIuwFoZ9August 16, 2016

Kinesiske Internett-brukere uttrykte en blanding av nonchalance og sure druer på landets formuer i Brasil.

“Det spiller ingen rolle hvor mange gullmedaljer vi har, så lenge alle idrettsutøvere kan komme hjem trygt,” skrev en fan på Weibo, Kinas svar på Twitter.

En annen disenchanted kommentator fanget økende frustrasjon blant kinesiske sportsmisbrukere. “Rubbish Rio!” Mumlet de. “Rubbish dommere!”

Team Kinas under-par prestasjoner har sett landets statsstyrte medieendring sin melodi over spillene, fra en høy-adrenalin samba til en wistful bossa nova.

“Det vil være vanskelig for Kina å få mer enn 25 gullmedaljer på denne OL, som vil være det laveste nummeret i de siste fem årene,” journalist Yang Dawei innrømmet i en artikkel i Nord-Øst Kinas Dalian Daily avis.

Etter at Kina ikke klarte å vinne et eneste gull på en av OLene, tilbød de vanligvis bomastiske Global Times en mer målrettet vurdering av landets sjanser.

“Offentlig slapp av medalje , “Les overskriften til en forsiden historie som roste publikums” bemerkelsesverdig toleranse for landslagets gullmedal tørke “. Han Wenyi, en sportsekspert fra Peking University, fortalte avisen at som Kina hadde” vokst fra et tilbaketrukket land for å bli verdens nest største økonomi, trenger folket ikke lenger å bruke sportsdrivende som et middel til å øke nasjonal tillit “.

“En gullmedalje på spillene er ikke så glansfull som før for kineserne,” sa akademikeren som sagt. Det kommunistiske partiets offisielle munnstykke, People’s Daily, har også forsøkt å senke forventningene, med en korrespondent som skylder skader, aldrende idrettsutøvere og dårlige individuelle forestillinger for Team Kinas manglende evne til å matche sine tidligere glories.

Statlig kringkaster CCTV har brukt sin rullende dekning av spillene for å understreke at det er å ta del, ikke den vinnende, som teller. På mandag kveld løp det en lang rapport som fremhever historiene om den brasilianske badmintonspilleren Ygor Coelho de Oliveira og den etiopiske svømmeren Robel Kiros Habte, to idrettsutøvere som har blitt folkemengder i Rio, til tross for at de ikke hadde mulighet for slående gull.

“Dette er en annen sjarm til OL: [de er] helter selv uten krone,” sa sportspesentant Chen Huaijie for seerne.

Kinas OL har vært langt fra en katastrofe.Landets 416 idrettsutøvere har produsert noen spektakulære, verdensslagende forestillinger til så langt hevdet totalt 46 medaljer, inkludert 15 gull, 14 sølv og 17 bronse.

“Vi tenker ikke engang på gullet. Gull er for Kina, “italiensk dykker Tania Cagnotto innrømmet etter å ha hentet sølvmedaljen i det synkroniserte 3m-springbrettet mot kinesiske mestere Shi Tingmao og Wu Minxia. “Det er fordi jeg hadde min tid”: Kinesisk svømmer Fu Yuanhui roste for å bryte tabu Les mer

Mark Dreyer, en Beijing-basert sportsforfatter som redigerer China Sports Insider-nettsiden, sa omfanget av Team Kinas skuffelse bør ikke være overdrevet.

“De har definitivt under-utført. Men det har ikke vært forferdelig, “sa han. “De må se på rundt 25 på dette punktet.Selv om det ikke er 35 [gull], er det fortsatt ganske anstendig. “

Dreyer innrømmet at Kinas situasjon forårsaket litt angst og håndvrakking hjemmefra – til tross for statens medisinskrav i motsatt retning. “Det er en ting å si,” Hei, la oss ikke bekymre deg for gullene, “men selvfølgelig vil du fortsatt gjøre så godt som mulig.” Men han hevdet Kinas færre enn forventede gull reflekterte en positiv trend i kinesisk sport hvorved atletikk var under en overgang fra “produserte olympiske mestere” fra det statlige idrettssystemet som var effektivt til å bringe hjemmedaljer, men hadde kortpersonligheter og inspirert liten hengivenhet blant fans.

Mao Zhixiong, en sportsekspert fra Beijing University of Sports, var enig i at Kinas beryktede all-eller-ingenting gullfeber ble fading.

Den kinesiske regjeringen ble stadig mer «åpen og avslappet» om ideen om at landets kraft ikke nødvendigvis var reflektert av antall gullmedaljer det vant.

“Vi trenger fortsatt å bruke sportslig dyktighet som et middel til å øke nasjonal tillit og vise nasjonal styrke, “sa Mao. “Men vi blir mer og mer rasjonelle.”