Steph Houghton gir Manchester City kvinner sent seier over Notts County

Steph Houghton scoret fra et frispark på 25 meter i forlenget tid for å gi Manchester City en vinnende start på sesongen i denne kvinners Super League-gardiner mot Notts County.

Inntil da hadde det vært en frustrasjonskvale for Nick Cushings lag, som hadde dominert i hele, men etter at Nikita Parris var skadet, trakk Houghton, kapteinen til byen og England, seg for å bore en lav finish som slo Megan Walsh til venstre. “Jeg prøvde å slå det så hardt som mulig, og heldigvis gikk det inn,” sa Houghton. Vinnerens Super League: vår team-by-team guide til den nye sesongen Les mer

Siste år City ferdig For det andre, to poeng bak Chelsea, og denne sense seieren er et stort løft for dem som de ser ut til å gå en bedre denne gangen.Houghton sa: “Spill som dette – det var det vi sannsynligvis manglet siste sesong. Det første spillet da var null-null mot Birmingham. Det handler om å finne en måte å vinne. ”

City begynte å trykke County og vinne en rekke hjørner. På midtbanen var Daphne Corboz opptatt av å ta i besittelse og gjennomføre saksbehandling. Hun var først og fremmelig klumpet, men etter 16 minutter brøt hun frem til ild i et skudd som ble blokkert. County fikk en straff når Jess Clarke ble fouled, men hun klarte ikke å straffe By fra stedet, hennes skuffende innsats driblet over. City misset også en straff, Walsh lagde en skarp redning fra Toni Duggan etter at Parris, lånt fra Everton, ble brakt ned.

På halv tid var spørsmålet for City hvordan de ikke klarte å score.I tillegg til den ubesvarte straffen hadde County gjort mer enn en goallin-klaring, og Kosovare Asllani hadde en finish utelukket for offside.

By, som endte sist sesong med 30 poeng til Countys 15, fortsatte å pepper Walshs Mål i andre omgang.

Den beste muligheten til å skåre på kontringsnivået kom på kontringen, da Rachel Yankey brøt sent i kampen, men kontrollen over Englands rekord på 129-tommers fremover lot henne slippe ned.

Nå kom Houghtons øyeblikk og glede for de 1.167 publikum. Byens neste motstandere er Arsenal, her på mandag, og Cushing mener at sammen med Chelsea og Liverpool er Gunners byens tittel rivaler. “Et tøft spill, men vi håper å vinne,” sa han.

Andre steder scoret Asisat Oshoala på sin Arsenal-debut i en 3-1-seier over Reading.Danielle Carter og Dominique Janssen fant også nettet for vertene mens Jade Boho-Sayo svarte på Reading. Og Shanice van de Sanden grep vinneren i en 1-0 seier for Liverpool mot Birmingham, som fluffed sine linjer fra to straffer – Siobhan Chamberlain lagret først fra Kirsty Linnett mens Freda Ayisi trakk henne sjansen til å utjevne bred etter at Mandy van den Berg ble sendt ut for å bringe ned Melissa Lawley.