St Helens slo Castleford for å holde håp om League Leader’s Shield Live

Det ville alltid ta et mindre mirakel for St Helens å overgi sin posisjon i de siste ukene av sesongen, men med et avspillingssted nå sikret etter en niende seier i ti kamper, et blikk på fixturlisten tilbyr håp, men at en halvdelfinale i play-offene og en topp-to-finish, kan fortsatt ikke være utenfor dem i 2016.

Når de sliter, halvveis gjennom dette året, ville hellige fans ha har blitt tilgitt for å være glad bare for å gjøre toppen fire og til tider, selv den som hadde sett bortover Keiron Cunninghams side. Men akkurat som de har gjort så mange ganger i fortiden, er de hellige toppet på riktig tid.De har de to sannsynligvis svakeste lagene i Super 8-ene i Wakefield og Widnes igjen for å spille, mens de andre semifinalistene – Wigan, Warrington og Hull FC – alle fortsatt må spille hverandre i de siste tre uker. Kevin Sinfield slått ned spiller for å bli RFLs rugbydirektør Les mer

Det garanterer at poeng blir falt i og rundt Hellige, og lar døren rive for Cunninghams menn til å slå: selv om de ikke var på sitt beste her.De løp i syv prøver og 40 poeng mot en skadet Castleford-side med lite å spille for – men du mistenker at det fortsatt er mer å komme som intensiteten stiger og avspillingen tilnærming. “Det er ikke et dårlig sted å være i,” sa Cunningham. “Vi snakker ikke om de to øverste eller noe ennå; det er mange poeng som fortsatt skal spilles for og mange spill å spille. ”

Dette har vært en lang, vanskelig sesong for tigrene – og det faktum at de kanskje enda femte til tross for å lide så mange skader er et vitnesbyrd om det imponerende arbeidet som Daryl Powell har gjort. Uten et dusin førstegangsregulatorer på grunn av skade utgjorde de en prisverdig innsats hele natten, og de ledet faktisk på to separate anledninger i første omgang for å skape en 10-6 fordel.Men med tre tenåringer på benken deres – så vel som vingen, Paddy Flynn, som faktisk spilte i fremover – begynte balansen i konkurransen å vende da bytteene kom til spill. “Jeg trodde på mange måter det var en fantastisk innsats fra oss,” sa Castleford-treneren, Daryl Powell. “Vi startet bra, men opprettholde det var tøft med alt som skjer.Vi kunne ha gjort med en mindre prøve mot oss på halvtid virkelig. ”

En åtte minutters periode mot slutten av første halvår viste seg å være forskjellen, som forsøk fra Morgan Knowles, Kyle Amor og Luke Thompson – så vel som Rangi Chase blir sendt til syndromet – tok helt spillet bort fra Castleford da hellige tok kontroll over spillet for å lede 24-10 i pausen.

Til deres kreditt , Kastet Castleford ut for åpningen 20 minutter fra andre halvdel, men som det hadde på seg og tretthet begynte å sette seg inn igjen, ble de igjen utsatt for forsvar med tre mer helliges prøver i kvartalet.

Både Louie McCarthy-Scarsbrook og Adam Swift sørget for at de hellige slo de nødvendige poengene til å bevege seg over Wigan på poengforskjell til tredje, og selv om tigrene fikk et fortjent forsøk for deres innsats sent da Will Maher rørte seg, hadde de hellige Endelig si når Alex Walmsley belastet for å holde sine håp om et halvtidssemester veldig levende.