Sauls fantastiske streik gir Atlético Madrid kanten over Bayern München

Veien til Milano må gå via München, men det var Atlético som kom fra Madrid i spissen, skjerfene strekte seg over stativene på Vicente Calderón da klubbens hymne lå ut. Et virkelig fantastisk mål gjør dem i stand til å fullføre en virkelig fantastisk prestasjon. Madrid Madrid mot Bayern München: Semifinalen i Champions League – som det skjedde Les mer

Diego Simeones lag er 90 minutter fra et andre europeisk Cupfinalen i tre år, den tredje i sin historie. Den første var mot Bayern München i 1974, da en 120-minutters utjevning fra Hans-Georg Schwarzenbeck nektet dem tittelen. De hadde ikke møtt siden.Nå har de, og det kan være mer drama foran, på slutten av første etappe er fordelen Atlético.

Det hadde vært siden det 11. minutt da Saúl Ñíguez gjorde et fantastisk mål som viste seg vinneren. Ballen droppet fra høyt, inne i senterets sirkel der Saul, alene, tok det ned kjølig, drepte det først og pustet livet inn i det neste. Han begynte en slingrende løp i høyden, tilsynelatende å gå ikke spesielt og fulgt løst av Thiago. Plutselig skiftet han utstyr og retning, vendte seg mot målet, fortsatt 40 meter ut. Thiago ble etterlatt; nå kom Xabi Alonso mot ham fra den ene siden, Juan Bernat fra den andre.Høyre fot, venstre fot og Saúl var gjennom dem som en slalom-skiløper gjennom en port.

David Alaba tok et skritt, men Saul flyttet sin vekt enda en gang, åpnet sin kropp og krøllet ballen inn i det fjerne hjørnet. Øyeblikket var Maradona-esque, en av de store målene denne konkurransen har sett, scoret av en 21-årig. Calderónen brøt ut, allerede dårlige grunnvoller svekket litt mer. Atlético hadde ledelsen; Bayern ble bedøvet og overskredet. Det var tidlig, men Atlético hadde allerede tatt fire skudd; dette var Sauls andre; Fernando Torres hadde også to. Trykket ble påført høyt og i fart.

Spillet hadde begynt og det var noe spill; spillerne syntes å være kjører på hverandre over banen, spillet direkte og tempoet ofte fantastisk.Bayern presset, Douglas Costa bestemte seg for å ta på seg mannen sin hver gang han kunne. Jan Oblak måtte slå vekk fra Arturo Vidal og ble så nesten fanget av Costa ved nær innlegget. Like før halvtime fant Thiago Phillip Lahm, som kuttet inn og skutt mot Augusto Fernándezs albue, og våpen skutt opp til å ha en straff. Fra et Atlético-frispark brøt Costa og Kingsley Coman i fart, men trekkbacken var dårlig. Bayern spilte mer passerer, Atlético dekket mer gress. Statistikken sa så mye og det gjorde følelsene. Fornemmelsen da Atlético gikk frem var en fare; mer enn når Pep Guardiolas side gjorde. Hver gang Bayern tapte ballen, fant de umiddelbart at Atletico kjørte rett tilbake på dem.Filipe Luís slo opp til venstre, Torres og Antoine Griezmann sprintet på baller over toppen, og som for Saúl, så syntes han å være overalt. Griezmann kom helt til kanten av de seks -hallen boksen bare for hans poked shot, under press fra Javi Martínez, for å bli stoppet av Manuel Neuer’s ben. Femten minutter senere, på den andre siden av seks gårdsplassen, var det Koke som hadde sjansen og flikket inn i sidegarnet. Saúl hadde gjort det.

Første halvdel endte med en lang periode med Bayern forbi, spilte ut til et lydspor av fløyter, før et vilt skudd fløy over; Den andre begynte med tyskerne å presse Atlético lenger tilbake. Snart virket det som om ballen var permanent flyr over Atlético-området.Alabas 35 meter lange skudd dundret over tverrliggeren, Oblak dyttet for å redde Javi Martínezs hovedstød, José María Giménez skyv inn for å blokkere og Kingsley Coman krysset blinket forbi seksjonskassen.

Dette spillet var pustløst igjen, bare det var Atlético som kjempet for luft nå – bortsett fra at hvis det er et lag som vet hvordan man skal lide, som har gjort en dyd av det, kan et lag som kan motstå og ikke innrømme det være Simeone. Champions League-målene ga kolonne under ham, går tilbake 16 kamper på dette stadion, leser: 0, 0, 0, 0, 2, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 1 , som binær kode for strålende å forsvare.

Og så viste det seg. Costa forsøkte å løpe over, og Vidal skjøt hardt fra 25 meter, Oblak sparer.Men Atlético hadde funnet føttene igjen, begynt å styre spillet bedre, å ha litt mer å si i strømmen av det. Eller, hvis det er mulig, mangel på flyt. De var mer komfortable nå; De var også nesten 2-0 opp da, med 15 minutter å gå, ledet Griezmann en pause og fant Torres, som kuttet inn og krøllet et skudd med utsiden av foten mot et innlegg. Neuer lagret Koke’s oppfølging.

Tempoet og strømmen glir, sjansene færre nå, men det var ingen opplæring i støyen. Da Mehdi Benatias hode ble holdt av Oblak i siste øyeblikk, var det en brøl; da målvakten stoppet Vidals innsats et øyeblikk senere, var det en annen. Og da den endelige fløyten gikk sekunder etter det var det en tredje og sangen startet. Det vil fortsatt gå minst en uke.