Newcastle og Rafael Benítez ser seg tapt mot showboating Southampton

Hvis dette er hvordan Newcastle har tenkt å kjempe for å overleve, er deres dager i Premier League nummerert. De har seks kamper igjen for å gjøre langt bedre enn dette, men synes ikke å ha noen ekte clue hvordan. Det eneste positive de kunne ta her, bortsett fra et fint mål av Andros Townsend etter Shane Long, Graziano Pellè og Victor Wanyama hadde scoret for Southampton, er at fire av deres gjenværende kamper er hjemme. Crystal Palace’s Jason Puncheon tar sin side nærmere Sikkerhet mot Norwich Les mer

På veien er de omtrent like nyttige som en lat mengde truckers, og dette resultatet betyr at deres trekk fra 17 bortkamp i denne sesongen forblir på syv poeng.Rafael Benítez hadde ringt på laget sitt for å spille med den modenheten de viste i andre halvdel av ukens nederlag på Carrow Road – i motsetning til den første halvdelens fretfulness – og han utarbeidet hans oppstilling tilsvarende, med Aleksandar Mitrovic og Ayoze Pérez Utplassert foran fra starten. Hvordan Benítez ville lykkes med å forandre Newcastles forsvar, men han følte seg tvunget til å holde fast med en rytme tilbake fire, med Vurnon Anita igjen på venstrebacken fordi Paul Dummett var bare skikkelig nok til benken etter skade.Southampton leser besøkernes bortrekord, og kanskje deres lagblad, som en invitasjon til å angripe og gjorde det med glede.

Karl Darlow lagret en nærliggende header fra Pellè i andre minutt, men to minutter senere målvakt ble slått av Long etter å ha blitt igjen for å forsvare seg selv, forsvarsforsvarets forsøk på å forstyrre en en-to mellom Long og Pellè i oppbyggingen, hadde bestått av litt mer enn et forvirret uttrykk på Steven Taylors ansikt.

Newcastle løftet opp sine kaker, og José Fonte måtte gjøre en sterk blokk for å vende et skudd fra Pérez i sjette minutt. De besøkende skutt ikke igjen til andre halvdel. Jonjo Shelvey, for det meste lagets leker, satte Taylor i trøbbel med et slakkpass i det 12. minutt, og Taylor på sin side undertrykker en bakpass til Darlow .Målvakten, i det minste, var skarp og skadet ut av boksen sin for å rydde like før Long pounced igjen. Dusan Tadic savnet smalt på langt innlegg med et frispark i det 21. minutt, da Benítez så utmattet fra alle sine hollering og gesticulating. Spanjeren har oppnådd et poeng fra fire kamper i ansvaret og for en leder som ønsker kontroll, gruppens ujevnhet og en holdning fra noen spillere som så ut som fecklessness, må virke som en grusom form for plage. Reiser tilhengere ty til galgen humor før en halv time var gått, chanting “vi går ned” med mock triumphalism. Den mest kraftige barrieren mellom Southampton og flere mål, på dette stadiet, var en krypende tendens til å vise båt.Long og Tadic både sparket av skudd fra over 30 meter mens velplasserte lagkammerater ventet gjennom baller. Aston Villa’s nedrykk alt – men bekreftet av Bournemouths seier Les mer

Men i det 38. minuttet fikk vertene Målet de åpenbart opplevde ville komme, og igjen var svakheten i Newcastles motstand slående. Ulempe kompliserte gjestenes uenighet, da Daryl Janmaat gled da han prøvde å fange et pass av Wanyama.Hollanderen skadet lysken i høst og måtte byttes ut, men først etter at Tadic hadde hjulpet ballen til Long, hvis første touch endret seg til et pass til Pellè, som kjørte ballen inn i bunnen av nettet. Taylors prestasjoner krevde en halvtidsbytte, selv om Benítez viste eksemplariske defensive kvaliteter, sa senere gjorde han endringen fordi Taylor følte seg “stiv”. Lederen sa også at han fortalte sine spillere i halv tid at skjermen deres hadde vært uakseptabelt sløv.

Newcastle satte seg opp i den andre perioden, og det var 10 hele minutter før de falt lenger bak. Sadio Mané sendte en ball inn i boksen og etter at et skudd ble blokkert, kom rebounden til Wanyama, som dyttet ballen inn i nettet til 3-0. Benítez må bære noe av skylden for hans lagets ineffektivitet.Disse spillerne, for nå i det minste, er åpenbart ikke i stand til komplisert, så det virket lite poeng i dem som prøver å binde sammen listige trekk, men det er det de fortsatte å gjøre, i stedet for den mer direkte tilnærmingen som fungerte i andre omgang på Carrow Vei. Mitrovic brukte manglende service, og så på det meste av kampen i ubrukelig forferdelse.

I det 65. minutt scoret Townsend med et fint solo mål, skedaddling i feltet fra høyre før veggen på ballen i øverste hjørne fra 20 meter. For lite, for sent: En følelse Benítez kan gjenkjenne som han vurderer hva han skal gjøre i tiden han har gitt til Newcastle.