Lyttingsenhet funnet i All Blacks ‘Sydney-hotell foran Bledisloe Cup

Politi undersøker etter at en lyttingsenhet ble funnet gjemt i et New Zealand All Blacks hotellrom i Sydney foran Bledisloe Cup.

Enheten ble avdekket under en rutinekontroll på mandag, fremover av sammenstøtet med Wallabies på lørdag kveld – den første av tre i den årlige Bledisloe Cup mellom de to landene.

New Zealand Rugby sjef Steve Tew bekreftet i en uttalelse om at en australsk politietundersøkelse var på vei. Vil Genia starte i Wallabies Rugby Championship-åpner mot All Blacks Les mer

“Vi tar dette problemet veldig alvorlig, og da det blir politiet, vil det ikke være forsiktig å gå inn i ytterligere detaljer Den australske rugbyunionen hadde blitt informert og, med NZR, hadde besluttet å overlevere undersøkelsen til det australske politiet.

New Zealand Herald rapporterte at enheten hadde blitt plantet i en stol.

“En spiller satt på stolen med den plantede enheten bu Det antas at feilen var høyteknologisk nok til at den ikke ville ha påvirket kvaliteten på overføringen. “Bill Pulver, fra ARU, fortalte Herald at det var” helt latterlig “å foreslå ARU hadde noe involvering.

“Jeg synes bare det er et latterlig konsept at det blir lyttetelefoner plassert i lagrommene.Jeg vet ikke hvordan det kan skje. “

” Jeg kjenner ikke bakgrunnen, men jeg er tydelig skuffet over at det kommer ut til media på dagen for en Bledisloe Cup-kamp. “< Bugging kan utgjøre en forbrytelse som australsk føderal lov sier: "Generelt er det et forbrytelse å bevisst installere, bruke eller forårsake å bli brukt, eller opprettholde en lytteapparat for å spille inn en privat samtale, enten det er eller ikke Personen er en fest i den private samtalen. "

Premier Sør-Wales, Mike Baird, da han ble informert om hendelsen, sa:” Jeg synes det er kjempebra.Hvis det gir oss en sjanse til å slå All Blacks, er jeg alt for det. “Han innrømmet da:” Vi trenger mer enn det. “Heralden rapporterte at World Rugby ville Sannsynligvis undersøker hendelsen.

Intercontinental Sydney Double Bay-hotellet utfører også sin egen forespørsel, med en talsmann som forteller AAP lørdag morgen at ledelsen håpet å få mer informasjon snart.

Lørdagens Spillet er den eneste kampen i årets Bledisloe Cup-turnering som planlegges å foregå på australsk jord, mens de to andre holdes i Auckland og Wellington.

All Blacks har vunnet Cup 43 ganger mens Wallabies har vunnet 12 ganger.