Hull City vs Arsenal replay får UEFA dispensasjon for FA Cup dato

Arsenal vil spille sin femte runde FA Cup-turnering på Hull City tirsdag 8. mars, etter at Uefa ga tillatelse til kampen om å fortsette på en Champions League-natt.

Den omorganiserte armaturen kommer i tre dager etter at Arsenal spiller på Tottenham og betyr at Arsène Wenger side vil møte syv kamper på 22 dager hvis de vinner på turneringen, starter med denne helgenes Premier League-møte mot Manchester United og avsluttes med besøk til Everton 21. mars.

Replay-datoen ble løst etter at Uefa fikk lov til å bli spilt på samme kveld som Wolfsburg-ansiktet Gent og Real Madrid tar Roma i Champions League.Den forrige natten var en tilgjengelig dato, men FA sa i en uttalelse at den anerkjente “begge klubber er utfordrende for æresbevisninger og krever den beste tilgjengelige forberedelsestiden”.

Replayen vil sparke klokken 19.00, en 5,45 PM-kick-off-alternativet har blitt avvist av FA.

FAs daglig leder, Martin Glenn, sa: “Vi vil at alle våre klubber skal være en del av sterke, livlige innenlandske konkurranser, for å fungere godt den europeiske scenen og for engelske laget å være utfordrende for internasjonal anerkjennelse. For å få bedre sjanse til å nå disse målene mer effektivt, er det avgjørende at vi løser det løpende problemet med kampplanlegging sammen.

“Vi vil gjerne takke Uefa for å ta seg tid til å forstå vår posisjon på denne saken.Fixture scheduling er et problem for hele spillet, så la oss bygge videre på de produktive samtalene vi har holdt med Premier League og Football League og oppfordrer Uefa til å delta i diskusjonen for å skape klare, praktiske retningslinjer til fordel for alle.

“Dette vil hjelpe våre lag i jakten på trofeer, slik at fansen kan nyte og få tilgang til alle kampene deres lag deltar i, og tillate kringkasting partnere å maksimere TV-rettighetene de har kjøpt.”

De andre sjette runde bandene, som spilles mellom 11. og 14. mars, er Reading v Crystal Palace, Everton mot Chelsea og Manchester United mot West Ham.