Gylden fest. Tusenvis ba om at Ručinský og Petružálek bodde i Litvínov

Når de nye tsjekkiske mesterne øredøvende applaus etter hverandre stormet til scenen, bygget på et stort tre-ringed Peace Square, olympisk mester Jiří Šlégr plukket opp mikrofonen dyttet ham før Ručinského og oppfordret fans: “Folk overtale ham! Vil du fortsatt spille? ”

En mer! En mer! spurte publikum etter en 44 år gammel veteran for å spille neste sesong. “Takk, du er fantastisk! La oss nyte denne eufori, og deretter hva som skjer, det skjer, “Ručinský forble mystisk. Enda senere, har han ikke taushet: “Jeg vet ikke snakke om det nå, jeg vil ikke at folk skal ta det fantastiske øyeblikk. Uttrykke inntil da. ”

Ferske trettiårene Petružálek likevel ikke ansett slutten av sin karriere, men med ham på ishockey markedet lang kø. “Bli med oss!Bli med oss! “Chanted fansen. Verken Petružálek snakket om fremtiden, men han barberte sin venn, Jan Ptáček fan alias Ptakulin, før det store publikum på podiet. Og han utvekslet en trøye med medhjelperen Ručinským

Litvínov fortsetter den store feiringen som begynte torsdag ved å vinne to. 0 i Trinec i syvende Extraliga-finalen. Det var masser av mennesker på sabbaten, estimater på om lag seks til ti tusen. Verken vitnene ikke huske at den avlange torget noen ganger så overfylt.

Masterpieces laget til en gull parti kom på taket av bussen, der kapteinen Michal Trávníček skatt bevoktet Masaryk Cup. I aksjon var en rolboy, ledet av Petružálek med målvakt franskmannen.Grasiøs tur gjennom byen pětadvacetitisícové alle glade.

“Når projíždíš gatene og folk ser fra brakkene og fra vinduene og vinket og klappet, det er utrolig,” Ručinskému øynene skinte. På taket av bussen var ikke redd om meg selv eller om lagkameratene, men noen kjempet tretthet av endeløse feiringer. “Kanskje det så litt farlig, men vi hadde en topp håndtak og sjåføren kjørte sakte.”

I Litvinov ble husket på en hockey geni av den avdøde Ivan Hlinka, den legendariske spiss og trener. Hans bilder viste fans Šlégr. “Takk, Ivan!” Sendte en melding med følelser og tusenvis av fans plutselig løftet hånden og pekte fingeren mot himmelen.

Når Hlinka s medaljong på pallen var en enke Liběna Hlinková. “Ivan var sannsynligvis her hos oss. Eller med dem, med spillerne.Og han hjalp, “tenker han. “Jeg så den siste finalen hjemme, tente et lys. Og på slutten av kampen, som jeg aldri skriker, skrek jeg denne gangen! Dette er vår lille Nagano! ”

På podiet kom sangen We Are The Champions av dronningen, flyr konfetti, spillerne steg over hodet Masaryk Cup. Keeper Pavel Francouz likte det også to ganger. “Takk for den store støtten. Det viktigste var ditt uopphørlige ønske om tittelen, “sa han til den entusiastiske publikum. “Da vi mistet de to siste kampene og 3: 1 var 3: 3, trodde ingen oss virkelig. Men vi trodde at du trodde på oss i det siste øyeblikk. Med din støtte har vi lykkes. Etter det store dramaet var det etter Litvinovsky. Og nå har vi koppen! ”

Bare en gang var fløyten. Ikke borgmesteren i talen hennes.Men etter Šlégr han nevnte at noen rådgivere ikke synes for mye hjelp for hockey. “Din fløyte er et bevis på at vi investerer i hockey. Hvorfor gjøre oss lykkelige “utbrøt Šlégr, selv en rådgiver

Den første tittel etter 56 år i den øverste divisjonen Litvinov vant tross budsjett!.; er en av de mer beskjedne extralig klubber. “Ingen penger, men vårt lag vant det tretti førti entusiaster,” sa Petružálek. “Jeg skulle ønske