England dro til India i 1984 i disarray, men kom hjem med en berømt seier

Botham ble erstattet av Kent all-rounder Chris Cowdrey, hvis 951 løper til Kent den sommeren, fikk ham et sted i en overbevisende kamplinje.Åpender Graeme Fowler var gjennomsnittlig en touch under 30 fra hans 16 Tests; Tim Robinson, som Cowdrey, gjorde sin Test debut; Allan Lamb hadde scoret bare 78 løp i fem innings mot Pakistan på sin tidligere tur til subkontinentet; Mike Gatting forsøkte fortsatt å etablere seg på testnivå; og Gower måtte kjempe med byrden av å være kaptein.Stuart Broad sier Englands testserie i India vil være tøffeste av sin karriere Les mer

Bollen var like problematisk, med England stole tungt på erfarne spinnere Pat Pocock og Phil Edmonds, og et uerfaren tempoangrep som inkluderte Norman Cowans, som hadde slitt med å leve opp til hans løfte, Richard Ellison, som bare spilte i sin tredje Test, og Neil Foster.

Hvis England var en side i tilbakegangen – 12 Test uten vinner siden august 1983 – da var India heller ikke helt blomstrende.De var på en runde på 31 kamper uten en seier og hadde ikke opplevd gleden av å vinne en testkamp siden deres seier mot England i Mumbai i november 1981. De hadde imidlertid deres superstjerner, men. Kaptein Sunil Gavaskar var den ledende løpskonkurrenten i Test cricket med et enormt gjennomsnitt på 52,23; Kapil Dev var gjennomsnittlig litt mer med balltre (29.47) enn ballen (28.10); og Mohinder Amarnath og Dilip Vengsarkar ga erfaring og løp aplenty.

Bollen så litt svakere på papir. Medium pacer Chetan Sharma hadde bare to testhett og benspinner Laxman Sivaramakrishnan hadde bare en.Off-spinner Shivlal Yadav var i gjennomsnitt 38,70 med ballen og hadde en fem-wicket hale til navnet hans i sine 19 Tests før England-turneringen.

Å konkurrere i India ville være vanskelig nok, men England måtte også takle en rekke off-field problemer under turen. Etter hvert som touringpartiet landet i India, var landet innhyllet i politisk og religiøs omveltning. Den 31. oktober ble indisk statsminister Indira Gandhi drept av to av Sikh livvakter, og i løpet av timer ble landet kastet i uro. Hinduer over hele India søkte hevn på sikher, som ble skylden for drapet, som førte til tusenvis av dødsfall i opptøyer. Englands tur ble uunngåelig kastet inn i tvil, da alle kampene som var planlagt for 12-dagers sorg periode ble utsatt.Etter et spennende par dager ble turen gitt det grønne lyset for å gjenopptas den 12. november etter sørgetiden.

På den første testen ble Perry Norris, britisk assisterende høykommissær, skutt død, bare en halv kilometer unna Wankhede Stadium i Mumbai bare timer etter å ha underholdt England-laget. Spillerne var forståelig nok rocket av denne nyheten, og mange tenkte to ganger om å delta på dagen etter.

Det ville også være tragedien til Bhopal å håndtere før den andre testen. En kjemisk lekkasje i byen drepte, blindet og forårsaket alvorlige skader på hundretusener av mennesker. Et land i sorg etter Gandhis mord var nå tvunget til å absorbere et nytt slag. Cricket ble igjen satt i perspektiv mot bakgrunnen av en nasjon i fortvilelse.Facebook Twitter Pinterest Englands team lagde opp til respekt for Indira Gandhi og den britiske visepresidenten Percy Norris. Foto: Patrick Eagar / Popperfoto / Getty Images1st Test: India vinner med 8 wickets i Mumbai

Når cricket endelig begynte, vunnet England kastet i Mumbai, men klarte ikke å utnytte. Hovedårsaken til dette var den 19-årige ben-spinner Sivaramakrishnan, som allerede hadde advart mot England av evner når han tok 4/27 for Indias under-25-årene tidligere i turen. Han kan ha tatt sin første wicket når Fowler returnerte et fullt kast til ham, men fra dette punktet bølget den indiske ungdommen vakkert til en rekke bemused batsmen.

Sivaramakrishnans 6/64 hjalp India med å avvise England for 195.Da India svarte med 465/8 erklærte – en ledelse på 270 – var det bare et tilfelle av å vente på England å gå 1-0 ned. England gjorde i det minste India bat igjen, men Sivaramakrishnan s 6/117 ga ham matcher tallene 12/181. Men fra den tredje testen var Sivaramakrishnan en fullstendig forandret mann, og tok bare fire flere wickets i et sjokkerende gjennomsnitt på 100,50, og selv om han hevdet mannen til serieprisen, ville den unge spinneren bare spille tre flere prøver etter denne serien . Hans flamme kan bare ha flimret kort, men hvilken innvirkning han gjorde i starten av Englands tur.

Før turen tok Gower en nøkkelbeslutning som bidro til å forme fremtiden for Mike Gatting.Middlesex-mannen hadde aldri virkelig etablert seg i Test-siden, hans gjennomsnitt på 23,83 i 30 kamper var sjelden inspirerende, og i hans siste engelsutflyt hadde han svakt polstret opp to ganger på Lord’s til Malcolm Marshall. Gowers beslutning om å utnevne Gatting som hans vice-kaptein betalte utbytte på en stor måte i løpet av en lilla lapp som ville gi Gatting et gjennomsnitt på 72,37 i sine neste 13 Test, før han tok over kapteinen fra Gower i 1986.England tapte den første testen i India, men det var en personlig triumf for Gatting, som endelig spilte sitt første Test-århundre etter 54 innings. “Det var en liten tåre der da jeg så de tre figurene gå opp på resultattavlen, sa han.2. Test: England vinner med 8 wickets i Delhi.

England syntes å ha kastet bort en uventet mulighet på starten på den andre testen da de tillot India å komme seg fra 140/6 til 307 alle ut. På 181/4 som svar var kampen forsiktig klar før en ganske sublim innings fra åpningsmannen Tim Robinson satte England i en sterk posisjon.Hans 160, i bare hans andre Test, hjalp England til en førsteinngangsspiller på 111 (første gang England hadde passert 400 i ni prøver), og den engelske pressen var rask til å applaudere Robinson.

Allerede Sammenligninger ble trukket opp mellom Englands nye battingster og en Geoffrey Boycott. “Selvfølgelig er jeg en beundrer av Boykott og hans tilnærming til batting. Jeg vil være glad hvis jeg får halvparten av Test-løpene han har, “sa Robinson. Selvfølgelig fungerte det ikke helt som Robinson ville ha likt.

Det er ikke akkurat en konkurranse fylt med hundrevis av oppføringer, men den femte dagen i Delhi den 17. desember 1984 må rangere høyt i Englands største dager med Test cricket i løpet av det tiåret.Seieren fortsatte likevel usannsynlig til lunsj, da India hadde seks wickets intakt og en ledelse nærmer seg 100, med testen tilsynelatende drivende mot en uavgjort. Gower skjønte imidlertid at noe kunne skje, og for en gang mistet han rag med sine spillere. Det virket selvsagt, etter at lunsj tapte 6 wickets for bare 31 løp – Pocock og Edmonds ferdig med fire wickets hver – forlot England et mål på 129 løp av minst 32 overs for å utjevne serien.

Etter en solid åpningsstand mellom Fowler og Robinson så Gatting og Lamb England hjemme med 8,2 overs igjen, la sistnevnte smashende kafeteria bowler Gavaskar for en seks og en fire for å fullføre kampen.Det var Englands første testspill i 475 dager (siden slo New Zealand på Trent Bridge i 1983), sin første seier siden den dramatiske Melbourne-testen i 1982 og Gowers første seier som skipper. “For en slik dårlig side var det ikke så vondt,” sa Gower. “Oh, hvilken vakker morgen,” sang overskriften på baksiden av Expressen. Serien var nå i live. Facebook Twitter Pinterest Den andre testen. Foto: Patrick Eagar / Popperfoto / Getty Images3rd Test: et trekk i Kolkata

Overraskende skuffet Kapil Dev for den tredje Test i Kolkata, en kamp som viste seg å være skuffende.Regn, dårlig lys og et kjedelig battingskjermbilde av India betydde at hjemmelaget endelig kom seg rundt for å erklære de første kampene i kampen på dag fire og det var ingen sjanse for et resultat.

Kampen var viktig for en ung mann. En 21-årig Mohammad Azharuddin hadde allerede kommet til Englands oppmerksomhet under sin 151 for under-25-årene, men hans debut-testhundrede bekreftet sin status som en spiller verdt å se på.Ytterligere århundrer vil følge i de neste to testene – den eneste mannen til å oppnå tre tonn i sine første tre tester – og det var lite rart at John Woodcock sa at han hadde “spilt som en engel” og “har en stil som sjarmer bort rutine og balansen og fotarbeidet til de største naturlige aktørene. “4. Test: England vinner med 9 wickets i Madras

England endte med en endring for fjerde test i Madras. Neil Foster ble utarbeidet for Richard Ellison, og det viste seg å være en klok beslutning. Gower tapte igjen kastet, men på en wicket som ga oppmuntring til England og Foster, likte en drømmedag.India ble avskediget for 272, deres eneste partnerskap med notat en 110 står for fjerde wicket mellom Amarnath (78) og Azharuddin (48) og 74 for det syvende wicket-paret Dev (53) og Kirmani (30 ikke ute).

Foster fullt ut begrunnet hans valg, og tar Test best tall på 6/104. Med Cowans og Cowdrey som hver tok to wickets, så det ut som om wicket hadde blitt sendt fra Headingley. Indias totale, scoret med en hektisk hastighet på fire en over, så langt kort av en konkurransedyktig score, og så ville det bevise. Facebook Twitter Pinterest Mohammed Azharuddin i aksjon for India.Foto: Adrian Murrell / Getty Images

Med en førsteinngangssprang på 380, fikk Foster raskt jobb igjen, en stavelse på 3/5 som reduserte India til 22/3, og selv om Amarnath og Azharuddin reddet India enda en gang med et 190-run partnerskap, ville Foster og England ikke bli nektet. Ved å ta Amarnath, og deretter Sivaramakrishnan senere i innspillet, avsluttet Foster kampen med tallene 11/163, kun den tredje engelske pacemanen til å ta 10 wickets i en test i India (John Lever og Ian Botham er de andre ). Ikke dårlig for noen som bare hadde tatt tolv Testspill før denne kampen.

Utrolig, det ble enda bedre etter Fosters første innings-heltemåte. Fowler og Robinson satte en rekord 178-run åpning stå for England mot India før Sivaramakrishnan hadde Robinson (74) fanget bak.Indias smerte var imidlertid langt fra over. Fowler og Gatting ble de første englænderne til å score begge hundrevis i samme innings av en testmatch – etter 108 år og 610 Tests – og deres rekord-andre-wicket-partnerskap mot India av 241 satte spillestrimlen helt i sammenheng.

For både Fowler og Gatting viste varmen energisap, med Fowler som forteller en flott historie om den siste over den andre dagen. Etter at Gatting informerte Fowler om at han ville møte de siste fem ballene i finalen over, trakk Fowler seg tilbake til den ikke-slående endenes komfort. “Så jeg bøyde hodet mitt, lukket øynene mine og telle de neste fem ballene. Men da jeg kom til tre, hørte jeg dommeren si “Over”.Jeg hadde faktisk sovnet. “

” Double dazzlers “erklærte Express, med speilet valgt for overskriften” Doble topper “. England lukket dag tre på en drømmende 611/5, en leder på 339, og på vei til å ta en bemerkelsesverdig ledelse i serien. Til slutt ville England deklarere 652/7, og etter videre Foster magi, nådde England seiersmålet på 33 med bare én wicket ned, for å ta en knapt troverdig 2-1 ledelse i serien.

“Jeg Jeg kommer til å nyte denne følelsen av å vinne, “sa en glad Gower, men hans motsatte nummer var ikke så imponert. “Vi kastet døren åpen for dem i Delhi.Nå har de blitt som de gjestene som bodde på å være eiere av huset, sier Gavaskar før den endelige testen i Kanpur. 5. Test: Et uavgjort i Kanpur Facebook Twitter Pinterest David Gower fra England holder trofæet etter den femte testen i Kanpur. Foto: Adrian Murrell / Getty ImagesEnglands 1984-85 urolige tur til India husket med hengivenhet Les mer

Laget for å unngå forlegenhet på en serie tap, lovet Gavaskar en under forberedt tonehøyde. Akk, det virket ikke helt som den indiske skipper hadde håpet. Hjemmelagets håp om å kvadre serien på Kanpur ble dashed av groundsman Anand Shukla. Shukla hadde forberedt en rettferdig cricket wicket, og erklærte at han ble bedt om å hjelpe hjemmelaget: “Jeg nekter å være fest i noen manøvrer for å lage matpakken.Jeg er en ærlig mann. “Det var den siste spiken i kisten for India. Selv om India vant kastet og gjort 553/8 erklært, reagerte England med 417, om enn ikke uten noen få vinkler på vei. Etter å ha nådd Billy Birminghams favorittscore på 222/2, sluttet England da til 286/6, men fortsatt en fjern 68 løp unna å lagre oppfølgeren. Heldigvis valgte Gower en fin tid å komme tilbake til form, og hans 78, sammen med en bestemt 49 fra Edmonds, trakk England til en sikker posisjon. India hadde rett og slett ikke nok tid igjen på den siste dagen for å fremheve et positivt resultat; Utrolig, England hadde vunnet testserien 2-1.