“Det er fordi jeg hadde min periode”: svømmer Fu Yuanhui roste for å bryte tabu

Kinesisk svømmesensasjon Fu Yuanhui har tjent plager hjem for å bryte den sportslige tabu for å diskutere menstruasjon.

Fu, hvis teatralske post-rase intervjuer har forvandlet henne til en nasjonalhelt i Kina, gjorde hennes kommentarer søndag etter at laget hennes kom på fjerdeplass i 4x100m medley-reléet.

“Jeg tror ikke jeg har hatt det bra i dag. Jeg føler at jeg lot lagkameratene mine gå ned, “sa en synlig smertet Fu, statssendingsselskapet CCTV, i en kort samtaler om bassenget etter løpet.Stor høst i Kina: Pokers olympier mislykkes i å nå toppen av tidligere spill Les mer

På spørsmål om hun lider av magesmerter, sa den 20 år gamle svømmeren at perioden hadde begynt den forrige dagen. “Det er fordi tiden min kom i går, så jeg følte meg veldig sliten – men dette er ikke en unnskyldning, jeg svømte fortsatt godt nok,” sa hun.

Kinesiske idrettshengere brukte sosiale medier til å ros Fu for å bryte stillheten rundt menstruasjonssyklusene til kvinnelige idrettsutøvere.Mange sa at de ikke hadde innsett at det var mulig for en kvinne å svømme i løpet av sin periode. “Vår Fru Fu tør å si noe,” skrev en bruker av Weibo, Kinas Twitter.Min gullmedalje går til Fu Yuanhui – for å snakke åpent om hennes periode | Rose George Les mer

“Jeg virkelig beundrer Fu Yuanhui for å svømme mens hun var på sin periode – kvinner kan bli påvirket i perioder, spesielt med periodesmerter,” skrev en annen, ifølge BBC. “Hun følte seg skyldig for å komme på fjerde, men Fu Yuanhui er fortsatt veldig stolt av deg,” tilføyde viften.

En tredje fan skrev: “Det er et normalt fysiologisk fenomen, så hvorfor kan vi ikke nevne det?Fu Yuanhui er kjempebra! “

Åtte tiår etter at tamponger først ble solgt i USA, er en dyprotet kulturell motstand og utilstrekkelig sexutdanning i Kina skylden for at kun 2% av kinesiske kvinner Bruk dem, ifølge en ny studie.

Fu, som vant en bronsemedalje i 100m bakslaget, men som er bedre kjent for sine morsomme, over-the-top intervjuer, har vist seg å være et lyst sted i en slik langt skuffende OL for Kina, hvis idrettsutøvere har hevdet færre gullmedaljer enn forventet.Fu Yuanhui: Kina blir forelsket i den olympiske svømmeren og hennes “mystiske energi” Les mer

Fu’s virale intervjuer – “Jeg brukte all min mystiske energi!” Hun fortalte en journalist å forklare en sterk ytelse tjent hennes millioner sosiale medier tilhengere og gjorde henne til en nasjonal skatt nesten over natten. Mark Dreyer, som sporer Kinas olympiske formue på China Sports Insider-nettstedet, sa at Fus popularitet pekte på et sunt skifte fra Kinas beryktede besettelse med “roboten” gullmedalje-vinnende idrettsutøvere. “Hun har sannsynligvis fått mer navnegjenkjenning på dette punkt enn noen av [Kinas gullmedalere],” sa Dreyer.

“Folk er mer interessert i personlighetssiden av ting og den enkelte side av ting i stedet for, “Her er 50 kinesiske roboter som vinner for sitt land og for deres parti,” la han til.