Andy Murray dumpet ut av US Open av Kei Nishikori i fem-set kamp

Andy Murrays gylne sommerløp krasjet til jorden på dag ti i 2016 US Open da han slettet tidlig dominans mot Kei Nishikori, som han hadde mistet for en gang i åtte kamper, men som fant vilje og styrke til å smitte ut en fryktelig fem -Sett vinner for et sted i semifinalen.US Åpen: Jamie Murray og Bruno Soares slår ut plass i semifinalen Les mer

Det som så ut som en rask natts arbeid for verden, kom No2 ned i Murray slo 46 uforstyrrede feil, ikke katastrofale, men allierte til en tjeneste som aldri slått helt til rette. høydene av tidligere kamper her, noe som gir Nishikori for mye breddegrad for å bygge sitt spill.Murray hadde sjansen til å konvertere åtte av 15 bruddpunkter, men den japanske verden No7 gjorde flere av de viktigste øyeblikkene.

Nishikori, en tapende finalist mot Marin Cilic her for to år siden, var vel verdt hans 1-6 , 6-4, 4-6, 6-1, 7-5 vinner i tre timer og 57 minutter på Arthur Ashe Court – med taket ludicrously stengt etter en kort drizzle.

Murray vil huske det for mange oppturer og nedturer, ikke minst det lette og gjengitte punktet som ble kalt mot ham i det fjerde settet – resultatet av en elektrisk feil i domstolens lydsystem som avstod en høyt forstyrrende støy – noe som alvorlig forstyrret ham og bidro betydelig til en dramatisk tap av fokus, og til slutt kampen.

Nishikori, som droppede Murray til distraksjon, sa: “Jeg prøvde å treffe litt mer drop shots enn vanlig. Jeg vet at han holder seg tilbake.Det fungerte veldig bra. “Murray sa:” Jeg var ikke så skuffet. Jeg har hatt gode måneder. Jeg beklager ikke å ha vunnet, men der du går. “

Kjente mønstre dukket opp tidlig. Nishikori røket sitt bakslag fra første rally, men skottet lagret tre bruddpunkter og holdt med et ess. Tidlig i det første settet virket Murray distrahert (et uttrykk ofte gjentatt) av en mindre støy fra PA-systemet. Han klaget til stolen umpire, Marija Cicak, som fortalte ham at de måtte spille gjennom avbruddene. Det var et løfte Murray ikke ville glemme.

Han pakket opp det første settet med en 133mph ess, og alt virket bra. Motta, Nishikori så ut som noen i feil enden av et skytegalleri.

Noen dråper regn truet en taklukking, men de spilte på etter en kort pause.Nishikori hevet skuldrene sine i frustrasjon og tenkte på å knuse hans racket inn i retten da han kastet bort sin tjener for 2-3 i den andre. Etter litt mer enn en time gikk det ikke bra for ham . Men Murray ga opp tre bruddpunkter i det sjette spillet, og Nishikori innkasserte med en searing crosscourt forehand å bryte tilbake. På 3-all, 40-30 på Nishikori’s server, kom regnet tilbake. Etter 71 minutters utendørs tennis lukket de taket. Da de kom tilbake, vunnet Nishikori poenget og de var på nivåvilkår – med sola skinner utenfor. Hva er offisielt en utendørsturnering presentert nå en viktig kvartfinale som innendørs kamp, ​​og i de neste 20 minuttene endret alt.Nishikori, revitalisert og refokusert, opped hans spill og brøt Murray s tjener til å nivået på et sett stykke.

En utveksling av pauser i begynnelsen av den tredje oppmuntret ikke engros tillit til hver spiller. En tredje dobbel feil i kampen for Nishikori ga Murray sitt åttende bruddpunkt i det syvende spillet, og han så lykkelig til å se motstanderen sin løse backhand stray bred for å gi ham en uventet ledelse. Facebook Twitter Pinterest Andy Murray viser sin frustrasjon etter å ha mistet et poeng mot Kei Nishikori i kvartfinalen. Foto: Don Emmert / AFP / Getty Images

Det var livet i Nishikori enda, tankene. Da Murray sendte sin største thunderbolt ned til det punktet, stod 135mph, på 40-15, bakken og ga en fantastisk retur, da kjempet for å deuce. Sikkert kunne han ikke gå tilbake straks igjen.Ja, det kunne han. Etter en lang og nervøs rally, brøt Murray en lang og hodet dro til brystet i fortvilelse.

Dette var profligacy på stor skala. Murray trengte å gjenoppdage den blendende konsistensen til det første settet, da han så ut som å løpe bort med kampen. I stedet hang han på.

Nishikori speilet Murray og ga fordelen tilbake med en lat backhand. Det var nå ikke noe å fortelle hvor denne kampen gikk da Murray gikk opp for å tjene for en 2-1 ledelse. Serveringen syntes det hadde blitt en forpliktelse for dem begge, men Murray slengte en vinner nedover linjen ved første anledning.

Midtveis gjennom punktet 1-1 og 30-40 på Nishikori’s servering i det fjerde settet ropte dommeren “La. Replay punktet “etter mer utendørs elektrisk forstyrrelse på hennes lydsystem.Murray, desperat etter en pause, dumpet sin backhand og var livlig med seg selv og Cacik. Han var enda mindre imponert da han slaktet sin tilbakebetaling av en 81mph andre tjeneste og ikke lykkelig da Nishikori droppet han til å holde.

Det var en betydelig avbrudd. Nishikori konsoliderte sitt hold ved å bryte for 3-1.Murray, som fortsatt var sånn, mistet 12 av de neste 14 poengene, og da Nishikori lobbed ham på ladet for å lede 4-1, en mindre krise loomed.Sport bilde av dagen: Andy Murray brenner en forehand Les mer

Som en velkommen bris i ørkenen holdt Murray og brøt til 15 for paritet da Nishikori sprakk under vedvarende press.Allikevel, med en ukjent forutsigbarhet, bidro en dobbel feil fra Murray til Nishikori igjen.

Etter Nishikori, 40-0 opp, styrte en enkel volley i nettet på 4-3 og 40-30, Murray krypterte et pause og tok det. Det sjette frøet var nervøst for første gang på minst en time.

Nishikori holdt seg i kampen på 4-5 da Murrays energi dypet. En trøtt dobbel feil – Murray tredje av kampen og andre av setet – ga Nishikori sitt 13. brytepunkt i det 11. kamp – og han kastet ikke bort det og nådde et mirakel som lagde volley for å lande i den ubesatte banen.

Nishikori slo sin fjerde dobbelte feil for å gi Murray-håp, etter 5-6 etter nesten fire timer. Murray kom tilbake lenge og da hadde Nishikori to kamper.En endelig dumpet backhand avsluttet smerten for Scotten og brakte et lettet smil for den japanske spilleren, som nå gir sjansen til et nytt skudd på tittelen.