Andre Berto samler for fjerde runde TKO av Victor Ortiz å hevne 2011 tap

Andre Berto kom av gulvet for å beseire Victor Ortiz på lørdag i en veltervektskamp mellom to tidligere verdensmestere og rematch av deres 2011-kamp. Berto, som gikk ned i andre runde, var i stand til å kjempe tilbake og slå ut Ortiz i fjerde.

Med seieren drev Berto seg tilbake i kategorien med konkurrent med et sannsynlig skudd som var kommende mot verden tittelinnehaver Danny Garcia, som også er i Al Haymons Premier Boxing Champions-stab. Med nederlaget vil Ortiz, 29, kjempe for å komme inn på elitenivå igjen.

Berto og Ortiz har hatt merkelige reiser siden deres første møte for fem år siden. Da var de to av de viktigste welterweights på planeten. Ortiz-Berto Jeg, 16. april 2011, var en kamp for året-konkurrenten som så hver bokser gulvet to ganger.Ortiz vant det i en enstemmig avgjørelse, og unngikk Berto s uopprettede rekord. Amir Khan klar for Canelo Álvarez kamp, ​​men også hint på MMA-bryter Les mer

Men Ortiz kom inn i lørdagens rematch etter å ha kjempet bare fem ganger siden da, og mistet tre. Den 17. september 2012 forsvarte han titelen han vant fra Berto mot Floyd Mayweather Jr. Etter Ortiz hovede Mayweather i den fjerde runden av frustrasjon, gikk han over for å be om unnskyldning, Mayweather baited ham og banket ham ut med en minneverdig sugerpunch . Etter Mayweather-tapet ble Ortiz en boksningsfaktor, varig hånd- og kjeveoperasjoner og brukte sin tid bort fra ringen til å vises på tv-showet Dancing with the Stars og vises i filmene Southpaw og The Expendables 3.Han har en vane med å skylde boksemediene for hans selvpåførte karriereoppfordringer.

I mellomtiden har Berto bare kjempet seks ganger og mistet tre. I 2012 hadde han en sjanse til å løse sitt tap til Ortiz, men før den planlagte rematchen ble testet positivt for steroid norandrosteron. Boksing er full av innløsningshistorier – hvis penger kan gjøres fra dem – og til slutt ble Berto gitt en sjanse på den store scenen da Mayweather, som alltid har hevdet å være boksingens stemme mot PED-bruk, håndplukket ham for farvelskampen. I september dominerte Mayweather Berto i en forgettable, ensidig kamp.

De lange og svingete veiene ble omformet på lørdag med Ortiz-Berto II, men ikke for en tittel, men for relevans.

Kampen tok virkelig opp i andre runde som begge menn kom ut raskt, hver landing effektiv kraft slag.Ortiz, en southpaw, landet en rett venstre som satte Berto ned. Han reiste seg raskt, synlig opprørt over seg selv. Senere ville han si at han ikke var skadet av stansen.

Ved runde fire hadde Berto rystet avslaget og gjorde en utmerket jobb med å kutte av ringen. Han satte Ortiz ned for første gang med en rask kombinasjon. Ortiz steg med wobbly bein og Berto gikk på angrepet som forbinder med en serie strømstanser. Ortiz kunne ikke lenger forsvare seg og gikk ned igjen, krasjet i tauene.

Når han gikk ned, var det over, jeg visste at han var skadet, og jeg gikk rett etter ham, “sa Berto (31-4, 24 KOs). “Han kunne ikke ta min makt.”

Mens Ortiz var i stand til å stige før slutten av tellingen spurte dommer Jack Reiss ham om han kunne fortsette.Ser Glassy-Eyed, stirret Ortiz på Reiss som om han lyttet til noen, snakker et ukjent språk. Da han ikke reagerte Reiss, stoppet han kampen riktig.

“Jeg droppet hånden min og han fanget meg,” minnet Ortiz (31-6-2, 24 KOs), som sa at han planla å fortsette ferie. I de tre første rundene hevdet Ortiz at han hadde gjort “alt riktig”, og dommerne ble enige om – han vinner på alle tre scorecards.

Knockouts var definitivt et tema på lørdagens PBC-kort. I de to mest betydningsfulle undercard-kampene dumpet meksikanske Jorge Lara (28-0-2, 20 KOs) tidligere tredelt verdensmester Fernando Montiel (54-6-2, 39 KOs) til lerretet fire ganger i første runde i en featherweight walkover.Montiel, 37, så ikke ut som han kunne unngå noen slag fra sin raskt stigende motstander, som er 12 år yngre, og sa etterpå, ville han vurdere å trekke seg tilbake.

I co-funksjonen, lett tungvekt Edwin Rodriguez (29-2, 20 KOs) møtte Thomas Williams Jr (19-2, 13 KOs). Som andre runde var viklet ned, leverte Williams en rask høyre og satte Rodriguez på lerretet. Han gjorde det til føttene, men dommeren vinket den av med et sekund igjen i runden. Williams vil sannsynligvis få et skudd på verdensmesteren Adonis Stevenson på 175 pund senere på året.

Når publikum på 7.760 vandret ut av StubHub-senteret, var det viktigste buzz sentrert rundt fremtiden for Berto og Ortiz. Ikke lenger de øvre echelon-premiefuglene de var tiden for sin første kamp, ​​hva er neste for begge er usikre.Ortiz snakket om hvordan folkemengene elsker å se ham kjempe, og foreslo, med et håpspesultat, Ortiz-Berto III. Berto, flush med seier og innløsning, hadde tankene hans på Danny Garcia.

For hans del lød Garcia ikke-begått under en kort komo på pressekonferansen etter kamp.

“Hvis det er Berto, er det Berto,” sa han.