Dette betyr uflaks for Penguins formue for Russland? Penguins er stadig prosedyre, jo nærmere tanken nummer 71 til å delta i den tsjekkiske VM. I det minste teoretisk. Spørsmålet om representasjon av et faktum så langt har ingen av journalistene har våget å spørre Malkin Pittsburgh. Ingen ønsker å anklage feil.

Men han var i Pittsburgh stadig materialiserer. Etter onsdagens krasj hjem en 1: 2 på overtid lag Penguins i serie med New York Rangers hadde en 1: 3, selv om du ikke kan takle organiserte defensive motstandere, ledet av den svenske verge Henrik Lundqvist. Jo mer det malkin ligner en skygge av seg selv.

Når 06/03 scoret i Anaheim, rangeres 28 med Tref blant NHL elite. Men siden da, ikke engang en banke.Mål 14 dueller ser forgjeves til den kanadiske poenget med Magnitogorsk Express venter på 9 kamper. Han opplevde ikke slik elendighet i sin vellykkede karriere. “Jeg føler meg bra, men jeg kan spille bedre,” Malkin sa for noen dager siden. “Jeg trenger mer selvtillit. Mer å skyte, lek med en puck, jobb hardt. Så mål og poeng vil komme. ”

Ikke noe av dette har ennå ikke skjedd. I to hjemmekamper mot Rangers produsert bare 28 år gammel kryss skudd på mål på hans situasjon litt mistenkelig. Hans generelle uttrykk er ikke kjent. Mens Malkin er ofte fylt med is og andre spillere ved siden av ham opptre som i sakte film, forsvinner nå inn i folkemengden.

Hva synes skredder mysterium for Sherlock Holmes kan ha prosaisk grunn.Malkin nylig avvent skade og etter ham som en pingvin kledd jersey med noen andre – det synes at til tross for en retur til isen er fortsatt ikke helt i form. Når han snakker om problemer med ryggen, ser han seg forberedt på 85-90 prosent. Samtidig nekter han sin frustrasjon å gi slipp på helsen. “Jeg trenger å holde positivt”, sier Malkin.

Før den tredje duell serien spådd at siste treffet. Det skjedde ikke. Før den fjerde kampen med en lignende prognose kom treneren Mike Johnston, heller ikke hans elope kom ut. Et annet forsøk kan allerede være bare en…”Jeg vet at spillet mitt tilbake,” sier hun Malkin.

Det er fullt mulig at det kommer i Ostrava, der russerne spilte en kjernegruppe av VM. Det er ingen tvil om at Malkin liker å være.Tidligere har verdensmesterskapet nettopp gått på de siste par kamper, de to siste “turene” har brakt gullmedaljen.

Malkinas spørsmålstegn sirkler imidlertid nå. Vil han finne en glemt form i tide og lede Pittsburgh til oppstandelsen? Hvis han egentlig ødelegger skaden, foretrekker han å behandle NHL etter at han er eliminert? Eller er russiske trenere og tsjekkiske publikum ser frem til en annen juvel av den etterlengtede turneringen?