Stones må stabilisere lagets løsnede forsvar

Stones må stabilisere lagets løsnede forsvar. Ballkontroll betyr kontroll over løpet av spillet, trygg fotball. Hvis du har ballen, kan det andre laget ikke score – vi har lært det som barn, ikke sant?

Likevel observerer vi fra tid til annen at stilen til spillet, som er foretrukket av Stones, kan forårsake store problemer, og dette ble tydeligst sett i det ydmygende nederlaget i Merseyside-derbyet med en score på 4: 0. John ga rett og slett bare Liverpool en tredje ball. Det er en stor forskjell mellom en dyktig Paz fra sin egen straff og manglende evne til å dele med ballen til tiden.

“For mye handling” har blitt standarddiagnose av Stones. Det er vanskelig å bestemme en god jobb i forsvaret av tørr statistikk, fordi de beste defencists gjør få “defensive handlinger”. Det er vanskelig å leke med dem på grunn av deres evne til å lese spillet og være på rett sted til rett tid. I tillegg mangler handlinger fra Stones i forsvaret intensitet, og han kan heller ikke se faren for øyeblikket på et tidlig stadium.

Mens John er fortsatt langt fra spillerne til spillet. Dette bekrefter det vinnende målet til Anthony Martial i semifinalen i FA Cup. Hvis Stones var bedre, ville han ha forhindret øyeblikket. Han måtte forhindre det.

Dette er ikke hans personlige feil, men vi må ikke glemme at ingen i laget gjorde flere feil som førte til mål – det var tre fatale feilberegninger i hans konto.

For 73 kamper i Premier League på egen bekostning, registrerte Stones fire slike feil. Den langvarige Dejan Lovren fra Liverpool i 79 kamper gjorde den samme feilen. For 252 spill på konto av Ryan Shawcross, bare tre “leveranser”. For de siste 148 kampene, gjorde Jamie Carragher en feil en gang. Nemanja Vidic og Rio Ferdinand for to i en 282 kamp gjorde en feil fire ganger, og dette er ikke den beste perioden da de ble 30. Selv den beryktede Tytus Bramble gjorde en feil fire ganger i 117 kamper.