Og tyngdekraften er som kjent den mektigste kraften på jorden …

Ikke bli overrasket. Ikke vær indignert. Det er ubrukelig: bare denne fotballstandarden har endret seg de siste 153 årene, noe som fundamentalt påvirker ballspillet med føttene.

Målet med endringer i fotballlover er å gjøre spillet balansert og tiltalende. Det vil si å oppnå et slikt forhold mellom defensive og angripende handlinger, noe som vil føre til et optimalt opptog. Det er fint når ballen er i målnettet (selvfølgelig motstanderen), i dette øyeblikket, som det ble skrevet 38 år før publiseringen av det første enhetlige settet med fotballregler, “hjertet slår i ekstase …”. Men hvis denne ekstasen skjer for ofte, vil spenningen over sensasjoner forsvinne, og faktisk vil det være en slags basketball, det vil ikke bli sagt om natten.

Bare på grunnlag av logiske balanserte regler kan det oppstå et spektakulært balansert spill. Det spillet, som folk vil bli tiltrukket av stadioner og TV-sendinger for.

På en gang deltok jeg på tyskkurs. I mars ble antallet studenter merkbart tynnet. Da jeg møtte en venn i sentrum av byen som på mystisk vis forsvant fra kursene, spurte jeg ham: hva betalte du, bror, og ikke? Og han sier: “Hvor? For kurs? Hvem holder du meg for? Se deg rundt! ”Jeg så. “Så hva?” – sier jeg. “Hva?” – bekjentskapen er enda mer overrasket. – “Våren er den samme. Heat. Trekker! “” Vel, ja, “- sa jeg og så meg rundt igjen, -” Vår. Heat. Og hvor trekker det seg? ”“ Hvordan, hvor? ”, Bekjentskapet ble ganske overrasket. – “Jenter har på seg korte skjørt!” Hva skal jeg unnvike din “søppelkasse”? Hvem holder du på for? ”

Så for å tiltrekke millioner av mennesker, og både om våren og når som helst på året, må fotball være både dynamisk og balansert. Og ikke i liten grad bidrar til dette – regelen om offside. Det virker som langt fra det viktigste og på ingen måte en unik fotballregel: ut av spillet bestemmes både på land – i hockey, i basketball og på sjøen – i vannpolo. Vil spille i lufta, og der ville de bestemme.