Og hvor interessant vil det være å følge Juventus i fremtiden

Kanskje, blant alle de fem siste mesterne, er dette nettopp det som blir husket som det lyseste. Ja, det var en vinn-vinn sesong 2011/2012 og 100 + poeng to år senere, men den nåværende gjenoppblussen fra asken ser mest utrolige ut. For et år siden viste klubben at den kunne oppnå suksess uten Antonio Conte, selv om flertallet var skeptisk og etter utnevnelsen, som det virket, den midlertidige Allegri, økte tallet bare. I dag er Max en av de mest ettertraktede fagfolkene. Enda flere var de som betraktet tapet av lederne i det siste året uerstattelig. Og igjen kom disse “ekspertene” inn i en pølse.

Halvparten av spillerne til basen eller nærmeste reserve ble født på 90-tallet, noe som direkte antyder på den lyse fremtiden for Turin-superklubben. Nåværende sesong var ikke slutten på forrige syklus, men begynnelsen på en ny. Og hvor interessant vil det være å følge Juventus i fremtiden. Champions League-finalen og offensiv nederlag i Bayern i dagens trekk viste at i Europa-lag som var sterkere enn Bianconeri, kunne regnes med fingrene på den ene hånden. Nå vil Pogba ha enda mindre incitament til å forlate, og den voksende økonomiske festningen betyr at klubben bare vil øke.

Ti år etter Kalchoppoli, forsøker hovedofferet til disse hendelsene igjen på en krone, som han snart kan vokse sammen. Og i Europa er den “gamle kvinnen” nå redd for alle uten unntak. “Juventus” endelig tilbake til fotballen Olympus, hvorfra den er klar til å kaste noen som tviler på rettferdigheten av deres tilstedeværelse der.