John Stones: Ruined potensial eller ny Terry?


Evertons unike super-talent er ikke så sikker på at han vil bli med i toppklubben. Hva skjedde?

I løpet av sommeren i fjor bar britiske medier budskapet til hele verden at den unge forsvarer John Stones fra Everton ville bli overført til Chelsea for 30-40 millioner pund. Dette tiltrukket oppmerksomheten til hele fotballfellesskapet til spilleren.

Stonesemnet ble returnert og returnert: først da det ble klart hvor dårlig londonerne spilte i forsvaret, og da da det ble kjent med kaptein John Terrys mulige avreise.

Så hva er unge Stones, er han klar til å endelig flytte til Stamford Bridge? Nå – ikke så mye. For et år siden syntes en selvsikker, talentfull ung mann å være en 100% overføring, men nå, etter en rekke feil som laget hans var verdt, synes han ikke å være det beste alternativet. Og fremfor alt kan en overføring til en stor klubb påvirke spilleren direkte negativt.

Ser tilbake på siste sesong, kan vi trygt si at John ikke utviklet seg mye. Everton selv spiller defensivt dårlig, og selv om det ikke er Stones feil, er han fortsatt involvert i lagets feil. Mentor Roberto Martinez lyttet til mange tiltalende kommentarer i sin adresse; Det er sant at den 21 år gamle defensivisten ennå ikke kan bygge laget sitt, selv om dette ikke er hans første år i Liverpool. Uansett, Stones, i henhold til alle spillets lover, burde ha lagt til. Ja, feil er en integrert del av dannelsen av en sentral forsvarer, men John tok ikke de riktige konklusjonene fra hans mangler.

Stener er i en fase av stagnasjon, så ikke bare legger til prisen, men selv omvendt.

Hans hovedfordeler er fortsatt relevante: han bretter seg perfekt og passer perfekt inn i laget, fokusert på besittelse av ballen. Denne sesongen var nøyaktigheten av hans programmer 88,5%, noe som er litt mindre enn året før, da det var 89,5%. I løpet av de siste åtte sesongene har ingen i Everton hatt den høyeste girnøyaktigheten.