Det gikk. Spillet har stabilisert seg

Men til fotballspillere, hva er straffen? De første tre årene måtte spillentusiastene, etter enhetlige regler, løpe utelukkende bak ballen. Kjører i smerte, og bare! Prøv for moro skyld å spille med denne regelen. Kan du forestille deg hvor mange sterke uttrykk som vil henge i luften under en kamp? Den eneste fordelen med denne typen offside var utviklingen av dribling: hvis du vil, du ikke vil, måtte du gå foran med ballen, sno motstanderen.

Men ikke ved å drippe fotball er i live, og etter tre år kom Fotballforbundet i England til sin forstand, og erkjenner at djevelen hadde villet henne, publiserte den første endringen til det vedtatte regelverket. Konseptet “offside” ble først introdusert. En spiller ble ansett for å være i offside dersom det var mindre enn tre spillere fra motstanderlaget (inkludert keeperen) foran ham og motstanderens mål.

Den første offside ble spilt inn i mars 1866 og ikke på noen, men på den berømte Charles Alcock – mannen som oppfant avgangsspillet og organiserte den første fotballturneringen på planeten vår (Cup of the English Football Association).

Vel, Gud markerer ikke bare den useriøse, – den store fotballposten ble markert offside som den første.

I 1872 ble offside registrert ved overføringen, og ikke i det øyeblikket da spilleren allerede hadde mottatt ballen. Nå måtte dommeren følge med på stedet der overføringen blir gitt, og stedet der hun blir mottatt. Ingen visste virkelig hvordan de skulle utføre dette i praksis, og til slutt bestemte de seg for at spesielle linjedommere ville være ansvarlige for offsider. Kalt de uheldige linjene.

I mellomtiden krevde livet nye oppdateringer fra fotball. Og i 1903 ble konseptet “passiv offside” introdusert.
Forstyrret ikke. Ikke berørt. Så brøt ikke reglene. Bare løp foran. Han lot som om han var en slange. Nå så lov.