Sikkerhetsforberedelser rammet opp for “high risk” A-League Sydney derby

NSW politiet og fotballfederasjonen Australia har vært i diskusjoner om forberedelsene til denne weekendens Sydney-derby, for å forhindre potensielle scener av flarefjerning og viftevold.

Lørdag kvelds showdown på Allianz Stadium er ansett høy risiko, da det konsekvent trekker en sellout publikum og er epicenteret for rivalisering mellom Sydney FC og Western Sydney-supportere. Football Federation Australia ratifiserer nye fan banning prosedyren Les mer

Fixturen, som har blitt ødelagt av mange hendelser før, tiltrekker også vanligvis den største betingelsen for å reise Wanderers-fans, en faktor som klubben tilskrev flarebelysning og detonator-blåser ødeleggelse på skjermen på Etihad Stadium for fjorten dager siden.

FFA har allerede straffet Vest-Sydney, og på mandag serverte Melbourne Victory et show-års varsel som følge av misbehavior av en minoritet av sine egne fans i helgens Melbourne-derby på AAMI Park.

I dagens klima, styrende organer sperrer for trusselen om en tredje episode i så mange uker. “Vårt folk er i diskusjoner, og har vært i en stund om derbyen på lørdag kveld, sier konsernsjef David Gallop.

” Fokuset kunne ikke være mer på disse problemene nå.Vi håper alle anerkjenner det, og gjenkjenner skaden som kan gjøres hvis vi ikke har en friskopptatt fan gruppe på lørdag kveld. “

En del av skaden kan inkludere aktivering av Wanderers “suspendert tre-punkts straff – en halv av deres sanksjon sammen med en $ 50.000 bøter. Klubben har i stor grad eliminert problemer i hjemmekamp, ​​med nesten ingen hendelser denne sesongen. Ikke en flare var i sikte på Pirtek Stadium på søndag kveld, hvor bare 24 politibetjente patruljerte opprøret av Wellington.

John Tsatsimas, administrerende direktør i forrige uke, sa at faren for ulykke er redusert i Pirtek fordi bare medlemmer er tillatt for å gå inn i den aktive støtteseksjonen Red and Black Bloc.Men bortspill er fortsatt et problem fordi et medlem av offentligheten kan kjøpe billetter til de utpekte supporterbugene.

Dette vil være Wanderers første borte kamp siden problemer i Victory-sammenstøt.

Selvstendig beskrevne Sydney FC-hooligans sa også til Network 10 på mandag kveld at Allianz Stadium var det enkleste A-League-stedet for å smugle fakkel inn i. NSW Police vil gi ut mer detaljer om deres arrangementer for Derby senere denne uken. “NSW-politiet er i planleggingsfasen for denne fixturen,” sa en talsmann til AAP. “Som alltid er samfunnssikkerhet No1-prioritet for politiet ved enhver større offentlig hendelse. Vi fortsetter å snakke tett med spillestedet, klubber og FFA. Ved hjelp av all intelligens tilgjengelig for oss, vil politiet sørge for passende antall offiserer og ressurser er tilgjengelige for arrangementet. “