Pre-season på en Premier League-klubb: sprints, drones og Snoozeboxes

Det er like etter kl. 10, noen solstråler bryter seg gjennom skyene, og Swanseas spillere begynner å svette ettersom treningssesongen blir alvorlig. “Trykk på linjen, hele veien,” roper munken. “Ikke selg dere selv.”

Det er fire doble økter i uken i begynnelsen av pre-sesongen, og i dag er det en av dem. Trening om morgenen er treningsøkt og ettermiddagsøvene dreier seg rundt ballen. I løpet av fire timers pause mellom hver sesjon får mange av spillerne hodet ned på treningsområdet…i et oppblåsbart hotellrom.

Munken gir inntrykk han sover aldri – og ikke fordi han har tre småbarn. Mannen som ledet Swansea til åttende plass i Premier League sist sesong er en voldsomt ambisiøs arbeidsolik.Han snakker mye om “ansvarlighet” og betydningen av å skape en arbeidskultur der det ikke er noen unnskyldninger for ansatte eller spillere, og det er lett å se hva han mener. Swansea Citys leder Garry Monk er enig i tre års kontrakt Les mer

Dette er en klubb hvor de overvåker søvnmønstre hjemme for å kontrollere at spillerne er i god stand.De har selv investert i en drone som filmer treningsøkter slik at hver vinkel dekkes når de tråler tilbake gjennom opptakene – som de gjør på slutten av hver dag – og rediger klippene for å markere det som fungerte bra, og hva som kunne vært gjort Bedre som en del av deres tilbakemelding til spillerne.

Ingenting blir igjen til sjanse på Swansea, da vaktmannen oppdaget da vi fikk tilgang til en dag på klubbens treningsplass for å se hvor mye arbeid som går Til å forberede starten på en Premier League-kampanje.

Den fascinerende innsikt begynner med Jonny Northeast, Swanseas leder for sportvitenskap og fitness, og holder et møte med spillerne klokken 9.30.Med Monk og resten av staben ser på, Nordøst debriefs truppen på hvordan de utførte i forrige dags treningsøvelse som fokuserte på “kraftige endringer i retning”. Han legger opp en grafikk som viser hvor hver spiller rangert, fra høyeste til laveste, i henhold til GPS-dataene som sporer hvert trinn. Kyle Bartley er vurdert i Swansea City gym – klubben har et backroom-personale som ser på alt fra spillernes søvnmønstre til hvert trinn som gjøres i trening. Foto: Dimitris Legakis / For Guardian

Nordøst fortsetter å forklare om morgenens øvelse vil være en fartlek økt, som innebærer sprinting for korte sprekker – den lengste løp er fra 18-gården til halvveislinjen – og jogge i mellom.Halvparten av spillerne løper rundt omkretsen av banen for syv runder i små grupper, mens den andre halvdelen fullfører fem runder av en lengre krets. Begge øvelsene er laget for å avslutte samtidig, det er en fem minutters hvileperiode på slutten, og spillerne bytter da over.

“Dette er sannsynligvis det lengste løp vi skal gjøre i pre- Sesong “, forklarer Nordøst som spillerne, ser litt engstelige, går av for å få støvlene og trenerne. “Vi prøver å holde tingene kort og skarpe fordi du vet at den gjennomsnittlige spilleren går rundt 10-12 km i et spill, men det er aldri langdistanse plodding, det er alltid retningsendring, hopper opp for hodene eller går inn i takler, så vi prøver å Gjør det så spesifikt for spillet som mulig.Du ser på hvor mye spillet har endret seg de siste seks årene – den totale avstanden kommer ned, men høyhastighets løpende avstander går opp. “

Fotball har kommet langt når det gjelder trening Metoder og det er vanskelig å ikke smile når man tenker tilbake til en samtale med Alan Curtis, Swanseas første lag trener, tidligere på dagen.Curtis husket en av hans første pre-sesonger, tidlig på 1970-tallet, da Swansea-spillerne satte seg på en seks kilometer lang kjøretur til Mumbles, og han husker å spørre flere av de eldre spillerne hvorfor de hadde på seg strømpebukser i stedet for shorts . “Hvor skal vi holde våre fags?” Kom svaret.

Monk ser ingenting galt med å holde seg til noen av de gammeldags verdiene han plukket opp mens han kjørte opp og ned trinnene ved Ansteys Cove Som lærling med Torquay United i midten av 1990-tallet, men han er også opptatt av å omfavne sportsvitenskap og være innovativ med sine egne metoder.For eksempel, denne pre-sesongen når det kom til treningsøktene bestemte han seg for å dele spillerne i grupper etter deres posisjoner, noe som betyr at backbacks løper sammen, og også midthalver, midtbanespillere og angripere.

“De skal konkurrere mot hverandre gjennom hele sesongen,” sier Monk og forklarer sin tenkning. “Så det er å vite hvor du er i de bestemte stillingene, hvor treningen er der, men også for å få dem til å knytte seg til hverandre og støtte hverandre.” Facebook Twitter Pinterest Jack Cork har øynene hans vurdert som en del av Swanseas forberedelser for Den nye sesongen.Fotograf: Dimitris Legakis / For Guardian

Fotballspillere kan være ufattelig ressursfulle når det gjelder å slå systemet i pre-season, om det hekker et løft hjem på langdistanse løp (Curtis fant ut at Var hvorfor spillerne båret forandre så vel som fags i lommene) eller slippe ut av en øvelse bevisst tidlig – et godt slitt triks i skyttelbussen som utløser bleeptest – for å gjøre det lettere å vise en forbedring når boret gjentas senere Pre-season.

Disse dagene er imidlertid langt borte. Swansea unngår øvelser som bleep testen av den grunn og det er ingen måte spillere kan løpe i seg selv med alle tallene kalt ut fra GPS-teknologien.Det måler alt fra hvor hardt de jobber til bakken de dekker.

Swansea gifter seg med disse tallene med dataene de samler i løpet av kampsendene og motstandstestene de gjennomførte på slutten av sesongen og på Første dagen rapporterte spillerne tilbake.Basert på all statistikk har spillerne individuelle mål å treffe i hver sesjon, og hvis noen kommer opp kort, står det ut. «Du kan ikke jukse mer og det er bra,» sier Ángel Rangel. “Det er alt på skjermen.”

Alle får se nøyaktig hvordan lagkameratene deres går i hver øvelse, som i tilfelle av fartlek-sesjonen betyr at Barrow, den 22 år gamle gambianen som Gjorde sin Premier League-debut i fjor, har fornøyd med å se navnet sitt i første omgang etter å ha kjørt flere meter på 20kmph-pluss enn noen andre.

“Det handler om å ha et ansvarlig miljø,” sier Monk. “Jeg er ikke her for å skjule noe. Jeg vil ikke at de skal gjemme seg fra hverandre. Fokus på det er å være sannferdig med hele gruppen, for at de skal være gjennomsiktige med hverandre.Jeg har en-på-en med dem og forteller dem hvordan de gjør det individuelt, og det vil Jonny også. Men gruppen trenger å vite hvor alle er, fordi gruppen stoler på hverandre i et spill, og du må vite at mannen ved siden av deg er villig til og i stand til å sette den på linjen for deg. “

Monk anerkjenner at det ikke er noe spesielt behov for at han er på treningsfeltet når spillerne jobber med sin kondisjon, og han fortsetter å fortelle en historie om et TV-program han så på noen NFL-trenere som tar det En del av pre-season off, men hans egen oppfatning er at lederens tilstedeværelse er svært viktig. “Min jobb er å sørge for at standarden er så høy som mulig. Jeg fortalte dem på den første dagen i for sesongen at jeg ikke er her for å kaste bort noe, og jeg sa at de ikke har tid til å kaste bort seg selv.For meg, hver eneste hage, hvert eneste minutt av treningsøkten, teller. “Facebook Twitter Pinterest Swansea-spillerne har frokost i kantinen på treningsbanen. Foto: Dimitris Legakis / For Guardian

Når løpene er ferdige, deltar spillerne i noen få hold i keepball i tette rister og deretter går inn i treningsstudioet for litt styrke og kondisjonering før lunsj klokken 12.30 pm.Det er en lang ventetid til starten på ettermiddagsøkten, som går i gang klokken 17.00, og det er lett å forestille seg noen av spillerne som ønsker at de kan komme seg ut på treningsbanen før for å komme hjem tidligere.

Nordøst forklarer det er en god grunn til tidsplanen. “Det handler om å optimalisere treningen fysisk og mentalt, og hvis spillerne ikke er klare til å gjøre deler av lederens økt på ettermiddagen hvor det er taktisk og teknisk, så vil de ikke bli slått på. Og også fysisk, hvis de ikke er helt gjenopprettet mellom økter, da er det skader som vil skje.Så vi prøver å gi dem mest tid til å komme seg innimellom. “

Gjenopprett betyr at du får litt søvn, noe som ikke kan være enklere nå, Swansea har investert i 30″ Snoozeboxer “slik at alle medlemmer av deres lag Kan nyte en walisisk siesta på stedet i stedet for å reise hjem og tilbake. Oppblåst og omtrent stort nok til å imøtekomme en dobbeltseng, gjør rader og rader av små hvite “rom” langs siden av en tone for et litt surrealistisk syn, men viser seg stadig mer populært blant spillerne.

“Jeg forteller folk at jeg er i søvnpinne, og de er som:” Hva er det? “” Jack Cork sier, ler. “Det er bare bokstavelig talt en dør og et rom med en seng i den, men jeg er rett der inne og rett ned, ellers måtte jeg gå hjem.Jeg bor omtrent en halv time unna, og når jeg kommer tilbake, er det skoletrafikk, så det er lettere for meg å få hodet ned i podet. »

Mens Cork og hans kamerater får sin skjønnhets søvn , Richard Buchanan, en av klubbens fysioterapeuter, løper gjennom det overveldende antall tester spillerne gjennomføres for å vurdere helsen og avgjøre om de kan være i fare for skade.De inkluderer en hamstring maskin som krever at spillerne skal bli strapped inn i anklene og ser ut som noe som har blitt lånt fra settet av femti nyanser av Gray.

“I den første uken i pre-season, Vi har vurdert mange forskjellige styrke-, balanse- og fleksibilitetsparametere, sier Buchanan. “Så vi legger et øyeblikksbilde av det på bordet [utenfor omkledningsrommene] for spillerne å se på, så når vi kommer tilbake fra pre-season-turen i Tyskland, og jeg sier til enkelte spillere:” Du er inne Denne skadeforebyggende gruppen, “de kan ikke gå:” Hva gjør jeg det for? Jeg har aldri hatt hamstringskade. ‘Facebook Twitter Pinterest Venstrebacken Stephen Kingsley står i et oppblåsbart isbad på Swanseas treningsbane.Foto: Dimitris Legakis / For Guardian

Hvis du ser på resultatene på brettet her, er dette en hamstringstyrketest ved hjelp av et NordBord, som er et nytt stykke kit, ikke kommersielt tilgjengelig, det er Kommer fra Australia, hvor de har gjort noen undersøkelser som viser at hamstringskader ikke faller på elitesport. Hvis profesjonelle idrettsutøvere faller under et visst nivå, som er omtrent 280 Newtons – vi har hevet baren for vår gruppe – så er de mer sannsynlig å få hamstringskader. Vi har testet truppen og noen har falt under. Vi ønsker å få alle over denne linjen, så vi vil gripe inn og deretter bli testet om seks uker. “

Spillerne blir fortalt å rapportere om ettermiddagsøkten en halv time før klokken 17.00 Men noen begynner å drive litt tidligere, inkludert Jonjo Shelvey.Han er rask til å gjøre det poenget at Swansea høste gevinsten av de lange timene som ble lagt inn i før sesongen trening i sommer, da de “kom seg til en flyger” og vant åpningen av tre Premier League-spill.

Etter å ha fullført denne kampanjen som en av Swanseas beste spillere, sier den tidligere Liverpool midtbanespilleren at han var fast bestemt på å presse på og bestemte seg for å ansette en personlig trener å jobbe med ham i løpet av fire ukes pause, da spillerne også får individuelle programmer å følge

“Jeg og min far og min agent kom sammen i slutten av forrige sesong og tenkte hvordan kunne jeg forbedre meg selv,” sier 23-åringen. “Jeg ønsker ikke å angre når jeg er ferdig med å spille fotball for å få meg tilbake til toppnivå. Så jeg vil prøve å få meg tilbake i form og sparke på.Jeg hadde en uke uten å gjøre noe, og jeg hadde min hjort gjør den uken, men jeg kom tilbake og var straks tilbake i trening med en personlig trener tilbake i Essex. Den første uken jeg gikk på i treningsstudioet gjorde overkroppen og vekter og kjernen og jobbet på beinmuskulaturene, den andre uken vi begynte å løpe, gjorde jeg da om fire økter i uken, det var som å være på trening. Det har definitivt hjulpet meg. “Shelvey er en av 13 angripere og midtbanespillere som trengs for å delta på et møte med munk klokken 16.30.Swansea-sjefen holder individuelle, enhets- og gruppemøter flere ganger i uken før og i løpet av sesongen, og ser dem som en viktig måte å få budskapet over på grunn av de forskjellige måtene som spillerne lærer.

Med hjelpen Av Scott Helmich, som leder opp ytelsesanalysenavn og gir videoer og grafikk som utfyller de taktiske poengene som lederen ønsker å lage, skisserer Monk hva han forventer av angriperne og midtbanespillerne i en treningsøkt der de skal jobbe på den høye -press, som egentlig betyr å prøve å vinne ballen tilbake så nær opposisjonen som mulig. Facebook Twitter Pinterest Swansea-forsvareren Federico Fernández deltar i pre-season trening på NordBord, som tester hamstring styrke.Foto: Dimitris Legakis / For Guardian

Den tiende dagen i pre-sesongen kan virke tidlig for den slags dype taktiske økten, men Monk jobbet med å få sine “konsepter” over så snart spillerne rapporterte tilbake – noe som er gjort enda mer verdt i hans øyne fordi Swansea var foran kampen når det gjaldt å få inn nye signeringer. Han legger øvelsen opp på et område omtrent halvparten av en tonehøyde, Med et mål i hver ende, og sørger for at angriperne og midtbanespillerne alltid er overordnet med sju til seks, så det er realistisk og utfordrende. Forsvarerne starter med ballen, og Monk oppfordrer spillerne opp mot dem til å trykke på riktig tidspunkt og i de riktige områdene.

“Vi har jobbet med høyt trykk hele uken, og det vil Vær hele denne uken også.Jeg har delt opp, gjort det med bare de fremre tre, lagde midtbanespillerne, jeg gjorde ryggen fire på mandag, så tar vi alt sammen.Når vi går gjennom pre-season, vil vi jobbe på mellomstasjonen, en lavere press og deretter en boksforsvar, så vi dekker alle de defensive konseptene vi jobber med. “

Når fremoverene går av, På slutten for å jobbe med James Beattie, som ble med i coaching-staben denne sommeren, står Monk og ser mens hver spiller tar det igjen for å skyte på mål etter å ha mottatt ballen fra syv forskjellige baser som er stiplet rundt straffområdet.

Det går nå fram til kl. 18.30, en annen dags trening kommer til slutt, og Swansea-lederen leder tilbake til omklædningsrommet, og fjerner mikrofonen han hadde på seg under økten. “Det er mer for meg selv, bare for å være sikker på at jeg er klar med mine poeng, det handler om utvikling av deg selv, virkelig,” sier han. “Jeg ser økten tilbake når jeg kommer hjem i kveld, se om jeg gjentok meg for mye på et tidspunkt, eller hvis jeg ga den riktige informasjonen.Bunnlinjen er at de må gå og levere den, så det må være flink på. Det kommer tilbake til ansvarlighet. Gjør alle så ansvarlige som mulig. “