‘De slo oss ganske’: Anderlecht oppfordrer Uefa til ikke å straffe rivalens blunder

Dinamos ungdommer syntes å ha sikret en kvartfinale mot Barcelona ved å slå Anderlecht 2-0 – bare for at den skulle dukke opp etter kampen som Matije Fintica, en erstatning som ble satt på i avslutningsstadiene, faktisk ble suspendert.

Men Jean Kindermans, Anderlechts ungdomsdirektør, sa til lokale medier: “Vi gjør ikke ønsker å ta sin plass. De slo oss ganske på banen, og vi ønsker ikke å dra nytte av en appell, særlig siden den suspenderte spilleren hadde ingen innflytelse på resultatet.Vi håper vi ikke blir bedt om å delta i kvartfinalen. “Dinamo oppfordret også styrende organ til ikke å straffe sine unge spillere for det som var en administrativ feil, og sa i en uttalelse:” Etter Dinamo s unge spillere vant mot Anderlecht, UEFA-delegaten oppdaget feilen gjort av Dinamo-administrasjonen.Anderlecht bestemte seg for ikke å appellere fordi det bedre laget vant, og det er poenget med sport, men til tross for at Uefa besluttet å åpne saken mot Dinamo uansett.

“Vi er klare til å møte en økonomisk eller annen form for av straff – men vi håper og tror at Uefa vil gjenkjenne sanne verdier og vil tillate våre strålende ungdommer, som viste sin verdi på banen, å spille i kvartfinalen. “

Uefa, som er satt å regjere mandag 29. februar, undersøker også den bizarre hendelsen i Chelsea-kampen mot Valencia i samme konkurranse, da tjenestemenn ikke klarte å legge merke til at en Valencia-ungdoms straffespark hadde krysset linjen.

I 2014 ble Legia Warsaw Felt en suspendert spiller i en Champions League-kvalifiserende andreben på Celtic og Uefa slått 2-0-vinneren i et 3-0-nederlag, noe som gjorde den samlede poengsummen 4-4.Den skotske klubben avanserte til play-offs på bortgjorte mål, til tross for at de opprinnelig mistet slipset 6-1 samlet.